Update

Update bij Wijkkunde

Geplaatst op 5 februari 2020, 12:46 uur
Project volgens planning
Afgelopen jaar heeft Wijkkunde weer veel wijkkundegesprekken gevoerd met initiatiefnemers uit de wijk met een plan om de buurt nog mooier te maken. In een Wijkkundegesprek brengen we kennis en kunde uit de wijk samen. We nodigen bijvoorbeeld experts en buurtbewoners uit om mee te denken met de initiatiefnemer. Er is altijd een fijne huiskamersfeer, waardoor alle onderwerpen besproken kunnen worden, ook de wat gevoeligere onderwerpen. Initiatiefnemers ontvangen achteraf een verslag met tips en acties en kunnen altijd nog eens op gesprek komen als ze opnieuw vragen hebben.

Erg succesvol het afgelopen jaar was het voeren van een thema-gesprek over huiswerkbegeleiding. Vanuit Wijkkunde signaleerden we dat er veel vraag was naar betaalbare/gratis huiswerkbegeleiding in de buurt, maar dat er geen verbinding was met scholen. Dat komt ook omdat scholen voorzichtig zijn met huiswerkbegeleiding. Als niet dezelfde methode als op school gebruikt, kan het kinderen juist in de war brengen. Samen met een aantal vrijwilligers en verschillende experts hebben we gezocht naar wat wél zou kunnen werken. Een eerste gesprek tussen scholen en initiatiefnemers heeft plaatsgevonden. Dit krijgt nog vervolg.

Daarnaast hebben we veel mensen kunnen bereiken tijdens de grotere Wijkkunde-bijeenkomsten in de zomer en de winter. We merkten dat er veel verschillende bewoners naar de bijeenkomsten kwamen, ook bewoners die we nog niet kenden. Op de bijeenkomsten was er veel ruimte om elkaar te leren kennen, om vragen te stellen en verbindingen te leggen. Ook de bijeenkomsten kenden die fijne sfeer. Deelnemers gaven telkens weer aan dat de bijeenkomsten nog veel vaker georganiseerd zouden mogen worden. Bijgevoegd een aantal foto's van de bijeenkomsten.

Ook is er in 2019 een start gemaakt van een onderzoek naar de ondersteuning en ondersteuningsbehoefte in de wijk. Dit wordt in 2020 vervolgd.
Deel dit: