Update

Update bij Faciliteren van groeninitiatieven uit de buurt

Geplaatst op 26 februari 2019, 16:16 uur
Project afgerond
Er zijn in 2018 diverse vergroenende projecten en initiatieven gerealiseerd. Er is een start gemaakt met de planvorming voor het vergroenen van het schoolplein van De Waaier op het Obiplein (uitvoering in 2019) en de uitvoering van 2 schoolpleinen: Al Jawhara (Ambonplein) en Indische Buurtschool (Balistraat).
Bij de Flevoparkschool is een speelplek voor de voorschool gerealiseerd. Het bestaande speelplekje op het Javaplantsoen is verwijderd. In plaats daarvan is een groene verblijfsruimte aangelegd.
In het talud van de Celebesstraat is in het voorjaar een natuurspeelplaats aangelegd. Ook is gestart met de aanleg van een postzegelpark in de Minahassastraat. Dit is een initiatief van bewoners dat in samenwerking met het stadsdeel en De Gezonde Stad is uitgewerkt. Er zijn aanpassingen gedaan aan het Ceramplein. Een VVE heeft de aanzet voor een groene wand aangelegd in de Boeroestraat. De betonnen plantenbakken van het postzegelpark in de Soembawastraat zijn voorzien van nieuwe beplanting. Samen met bewoners worden plantactiviteiten georganiseerd. Er is een groen/schoon actiemoment georganiseerd door bewoners van de Lombok- en Padangstraat. Op initiatief van een bewoner is het pleintje op de hoek Madurastraat/Borneostraat vergroend. In 2019 worden hier ook een paar bakken met fruitbomen geplaatst.
Deel dit: