Update

Project-update bij Wijkkunde

Geplaatst op 25 januari 2019, 17:28 uur , door Lisa Franke
Project volgens planning
In 2018 is het erg goed gegaan met Wijkkunde. We willen graag een paar successen delen:
- Er zijn maandelijkse Wijkkunde-gesprekken gevoerd met initiatiefnemers uit de buurt. De initiatiefnemers hebben allemaal kosteloos advies en een verslag met acties ontvangen waarmee ze aan de slag kunnen.
- Er is per april een coördinator aangenomen, bereikbaar via het wijkkunde e-mailadres: wijkkunde@indischebuurtbalie.nl
- Wijkkunde heeft sinds de zomer een eigen webpagina op de Indische Buurtbalie, bereikbaar via de homepage van de Indische Buurtbalie. Hierop is te vinden wat Wijkkunde precies doet.
- Wijkkunde heeft een buurtbewoner gevraagd om een animatie-video te maken waarin precies wordt uitgelegd wat Wijkkunde is en kan betekenen voor de netwerken in de wijk. De video is gelanceerd op de eerste Wijkkunde-bijeenkomst in december. De video zal verder ingezet worden om Wijkkunde bekender te maken in de buurt.
- Op 11 december is de eerste Wijkkunde bijeenkomst georganiseerd. Dat was een succes! Het was een bruisende avond met ±50 bewoners en professionals uit de buurt. Er zijn live verbindingen gelegd tussen bewoners, gesprekken gevoerd en er is lekker samen gegeten. Het was een hele leuke bijeenkomst, met een fijne sfeer. Volgens de aanwezigen mag er vaker een avond als deze plaatsvinden!
- Er zijn ‘ideeën-viltjes' gemaakt om te verspreiden in de buurt. Wellicht heb je er al één gezien in bijvoorbeeld een cafe of buurthuis?

En natuurlijk zijn we al weer druk bezig met Wijkkunde in 2019, zodat we in 2019 nog meer bewoners met een idee kunnen helpen en het Wijkkunde-netwerk groeit!
Wijkkunde eindejaarbijeenkomst op 11 december 2018
Wijkkunde eindejaarbijeenkomst op 11 december 2018
Wijkkunde eindejaarbijeenkomst op 11 december 2018: een live netwerk