Bericht

Extreem slecht nieuws voor de wereld.

Extreem slecht nieuws voor de wereld.
profile picture
Mustapha Eljarmouni

Extreem slecht nieuws voor de wereld. De extreem rechtse Jair Bolsonaro heeft de presidentsverkiezingen in Brazilië gewonnen. Hij wordt wel de ‘tropische Trump’ genoemd.

De reden dat hij gekozen is heeft veel te maken met corruptie van zijn concurrenten. 

Bolsonaro wil burgerrechten beperken, dat politie en leger zeer hard gaan ingrijpen en veel vaker gaan privatiseren. Niet alleen olie verkopen, maar de inheemse Indiaanse bevolking uit het Amazonegebied verjagen en die grond gebruiken voor winstgevende activiteiten als palmolie, soja, mais en alcoholfabrieken.

 Het Amazonegebied is een van de weinige gebieden waar nog veel groen is en wat zeer belangrijk is voor het produceren van zuurstof in de wereld. Dat aantasten raakt iedereen.

Er kleeft inheems bloed aan de soja en mais. De plaatselijke indianen worden vermoord en verkracht. En ook nog eens bedreigd door de lokale boeren en politie.

De indianen vragen aan het buitenland om de producten uit die streek te boycotten.

Bij grote Nederlandse banken als Rabo, ING en ABN Amro wordt juist geïnvesteerd in de kap van het regenwoud, zelfs bij ‘groen’ beleggen en vaak zonder te klanten daarover te informeren of de keus te geven.

Laten we hier op letten, dat deze misstanden als de kap van het regenwoud en alle misdadige praktijken die daar bij horen worden gestopt.

De inheemse bevolking vraagt daar speciaal om.

Beleid Bolsonaro www.nu.nl/buitenland/5540012/bolsonaro-moet-ander-vaatje-gaan-tappen-als-hij-iets-gedaan-wil-krijgen.html

Palmolie en vernietiging regenwoud www.nu.nl/ondernemen/5469791/multinationals-vernietigen-regenwoud-foute-palmolie.html

Video vernietiging Indiaans gebied www.youtube.com/watch?time_continue=26&v=zRTimcFcc68

Beleggen in palmolie bij Nederlandse banken www.milieudefensie.nl/actueel/palmolie-in-beleggingsfondsen-nederlandse-banken.pdf