Update

Update bij Bedrijfsleven helpt mee!

Geplaatst op 7 september 2018, 16:44 uur
Anders
Er is een eerste stap gezet in het Project "Bedrijfsleven helpt mee". In juni heeft er bijeenkomst plaatsgevonden met diverse partijen uit de buurt waarbij het onderzoek van Felice Gaughan, "Ondernemers en Zorg Indische Buurt" maart 2018, als startpunt is genomen. Het onderzoek heeft laten zien dat ouderen in de IB uit een diverse groep bestaat, onder andere qua leeftijd, achtergrond, inkomen en locatie. Er zijn meerdere bewonersorganisaties die zich (mede) op ouderen richten, maar de meeste activiteiten voor ouderen zijn gecentreerd rond Flevopoort. Ouderen die in andere delen van de IB wonen, zijn minder zichtbaar. Op basis van de ouderen die nu zijn benaderd, lijken de belangrijkste behoeften waar ondernemers op in zouden kunnen spelen te liggen op het gebied van participatie en vervoer. Een andere conclusie is dat de BB en het aanbod aan activiteiten dat daarop te vinden is weinig bekend is. Dit geldt voor zowel ouderen als professionals. Ook ondernemers zijn niet bekend met de BB en het aanbod in de buurt.

Wat staat er op de planning?
- Er wordt een 'basis-platform' georganiseerd door het Stadsdeel. Doel van dit platform is om de behoefte te peilen en deze concreet om te zetten naar actie. Dit kan dan meegenomen worden naar het ondernemersoverleg. Uit het onderzoek kwamen een aantal bewoners naar voren die hier aan mee zouden willen doen.
- Er wordt aangesloten bij een ondernemersoverleg in de Indische Buurt met als doel de verbinding te maken met ondernemers.
- Er is contact tussen het Stadsdeel en Stay-O-Kay om te kijken in hoeverre zij een bijdrage kunnen leveren aan het project.

Deel dit: