Bericht

Transgender Vlaggen Project

Geplaatst op 3 september 2018, 20:48 uur , door TransAmsterdam

Transgenders en discriminatie

Transgenders kunnen te maken krijgen met vooroordelen en discriminatie, zoals ongelijke behandeling bij een sollicitatie, verkeerd aangesproken worden en verbaal en/of fysiek geweld. Om hierin verandering te brengen, wil TransAmsterdam, de transgender vlag onder de aandacht brengen bij het grote publiek.

Informatie over de Transgender Vlag

De transgender vlag is op 19 augustus 1999 ontworpen door Monica Helms, een transvrouw en activiste uit Amerika. Op 19 augustus 2014 is de trans-vlag gedoneerd aan het Smithsonian Instituut door Monica Helms. In 2017 heeft TransAmsterdam de trans vlag van de eerste Amsterdam TransPride van 2014 geschonken aan het Amsterdam Museum en is hij opgenomen in de collectie van het museum. In 2018 heeft TransAmsterdam de transgender vlag overhandigd aan burgemeester Femke Halsema

Transgender Flag Day

Op 19 augustus vieren we met elkaar de Transgender Flag Day in Amsterdam en in de rest van de wereld. De trans vlag is een symbool voor transgender pride, diversiteit en transgenderrechten.

"The stripes at the top and bottom are light blue, the traditional color for baby boys.

The stripes next to them are pink, the traditional color for baby girls.

The stripe in the middle is white, for those who are intersex, transitioning or consider themselves having a neutral or undefined gender.

The pattern is such that no matter which way you fly it, it is always correct, signifying us finding correctness in our lives."

Projecten en Donatie

Met ons transgender vlaggen project hopen we discriminatie tegen te gaan en meer begrip te krijgen voor transgenders in de samenleving. Daarnaast willen we de transgender vlag overhandigen aan organisaties die zich inzetten of willen inzetten voor de rechten van transgenders. Met het gedoneerde geld willen we transgender vlaggen aanschaffen en mooie project voor transgenders starten? Je kunt een bedrag doneren via de website van Why Donate. Zie link. Alle kleine beetjes helpen! 

Burgemeester Femke Halsema ontvangt de transgender vlag tijdens de opening van de Amsterdam TransPride