Bericht

Spreekuren weer van start in BOOT Oost

Geplaatst op 6 september 2017, 15:24 uur , door HvA BOOT

Op dinsdag 12 september starten de spreekuren weer bij BOOT Oost. Inwoners van Amsterdam Oost kunnen bij BOOT Oost geheel kosteloos terecht voor advies en ondersteuning bij juridische, maatschappelijke en/of financiële vragen. De spreekuren zijn wekelijks te bezoeken op dinsdag en donderdag van 13.00 tot 17.00 uur op BOOT Oost, Sumatrastraat 314.

 

Studenten van de Hogeschool van Amsterdam zitten klaar om vragen van bewoners te beantwoorden over bijvoorbeeld werk of wonen en bieden hulp bij het aanvragen en wijzigen van regelingen. Bewoners kunnen verder terecht met de volgende onderwerpen en vragen:

-        Hulp bij sollicitaties of schoolkeuze

-        Uitleg over en hulp bij het invullen van formulieren

-        Hulp bij juridische vragen, bijvoorbeeld het opstellen van bezwaarschriften

-        Aanvragen van betalingsregelingen

-        Hulp bij het op orde krijgen van de administratie

-        Inzicht krijgen in inkomsten en uitgaven

 

De studenten bieden deze hulp in het kader van hun studie en staan onder toezicht van expertdocenten. Daarnaast werken de studenten nauw samen met andere instanties in Amsterdam en Amsterdam Oost in het bijzonder.

 

Meer weten over BOOT?

Mail, bel of kom een keer langs om een exemplaar van de publicatie ‘Ontmoet de stad’ op te pikken. In 'Ontmoet de stad' presenteert BOOT, aan de hand van zes reportages, een beeld van de ontmoetingen die tussen de HvA en de stad Amsterdam plaatsvinden en hoort u de verhalen van de betrokken studenten, docenten, organisaties en buurtbewoners.

 

BOOT Oost

Sumatrastraat 314

1095 HV Amsterdam

T: 06-11182058

E: boot.oost@hva.nl

W: www.hva.nl/boot