Bericht

Stiltewandeling Oude Havens aan het IJ op 25 februari

Geplaatst op 20 januari 2017, 16:15 uur , door Mediteren in Oost

Het non-profit buurtinitiatief Mediteren in Oost maakt op zaterdag 25 februari een stilte-wandeling langs wat oude havens aan het IJ. Die begint om 11.00 uur op de C. van Eesterenlaan in het Oostelijk Haven Gebied (havens uit 1874). Daar is in buurtruimte de Eester eerst een korte kennismaking met mindfulness. Er zijn wat aandachtsoefeningen om te “landen” in het “hier-en-nu”. Daarna gaat de route via de Stuurmankade naar het (gratis) oostveer over het IJ. Naar het Vliegenbos. Dan over de Nieuwendammerdijk. Waar café’s ’t Sluijsje (uit 1575) zich halverwege leent voor een sanitaire stop. Bij de verderop gelegen proeverij van Landmark, net voorbij Schellingwoude, zijn ook toiletten. Via de Oranjesluizen en de Zuider IJdijk komen we op het oude Zeeburgerpad (uit ca1300). En langs haven-herberg Zeeburg (uit 1675) gaan we terug naar het startpunt de Eester. Daar is afsluitend gelegenheid om ervaringen te delen en thee te drinken.

Afhankelijk van het weer kan de wandeling doorgaan. Kijk hiervoor naar de updates op Facebookpagina Mediteren in Oost. Het traject is ca 11 kilometer. Er is veel open vlakte met meestal veel wind. Houd bij het winterweer, het open landschap en het langzaam wandeltempo rekening met de kleding (meerdere laagjes is het beste).

Voor meer informatie en laatste updates bekijk de Facebookpagina van Mediteren in Oost of de website van mediteren-in-oost.simplesite.com  Kijk ook in de agenda's van de Indische Buurtbalie of Buurtbalie OHG