Bericht

Nog een paar plaatsen vrij voor Stiltewandeling Oude Havens aan het IJ

Geplaatst op 15 oktober 2016, 11:18 uur , door Mediteren in Oost

In stilte, mindful wandelen is een intense ervaring. Want die stilte begint van binnen bij wie deelneemt. Tijdens het wandelen mág je dus wel praten, maar wìl je dit niet. De aandacht blijft gericht op de omgeving. En op jezelf. Door de stille aandacht en aanwezigheid bij de dingen om je heen, schep je gaandeweg ruimte in je hoofd. En kan je merken hoe de natuurlijke verbondenheid van lichaam en geest zich herstelt. Stapsgewijs. Wie zo de stilte betreedt, wordt lichter, helderder, vrolijker. Sámen mindful wandelen intensiveert die ervaring. Het helpt om de wondere kant van het leven van dichtbij te ervaren. Er is voldoende mogelijkheid om hier en daar stil te staan. Om een moment aan de oevers van denken en voelen te verpozen. Een foto te nemen. Rond te kijken. Zon of wind te voelen op je huid. Wij wachten steeds tot de laatste wandelaars weer aansluiten. Er is geen haast. De weg is ons doel.

Maar al te vaak gunnen we ons geen tijd voor dit soort dingen. Meestal zijn we druk met beslommeringen. Met het afhandelen van lopende zaken. Intens gefocused op deadlines, deals of dates. Opgegaan in gedachten. Overgeschakeld op de automatische piloot. Of verdwaald op de sociale media. En zo missen we veel van de wondere kant van het leven. Samen mindful in stilte wandelen werkt inspirerend. Verruimt en verrijkt je leven.

We maken een stilte-wandeling langs wat oude havens aan het IJ. Die begint op de Amsterdamse Stuurmankade in het Oostelijk Haven Gebied (uit 1874). Daar zijn in de meditatieruimte eerst wat aandachtsoefeningen om te “landen” in het “hier-en-nu”. Na de thee gaat de route via het (gratis) oostveer over het IJ naar het Vliegenbos en de Nieuwendammerdijk. Waar café’s t Sluijsje (uit 1575) zich halverwege leent voor iets te drinken en een (sanitaire) tussenstop. Of de verderop gelegen proeverij van Landmark. Via de Oranjesluizen en de Zuider IJdijk komen we op het oude Zeeburgerpad (uit ca1300). En langs haven-herberg Zeeburg (uit 1675) gaan we terug naar het startpunt. Op de Stuurmankade is afsluitend gelegenheid om ervaringen te delen en thee te drinken.

Afhankelijk van het weer kan de wandeling doorgaan. Kijk hiervoor naar de updates op Facebookpagina Mediteren in Oost. Het traject is ca 11 kilometer. Er is veel open vlakte met meestal veel wind. Voor onderweg heb je nodig; windbestendige (regen)kleding, waterbestendige wandelschoenen en iets te eten en te drinken. Das, hoofdbedekking is aan te raden. De wandeling is niet zwaar, maar duurt in rustig tempo ruim 3,5 uur. We bewaren de stilte tijdens het wandelen zelf. Maar bij het theedrinken en de (sanitaire) pauzes is dit naar eigen keuze. Vergeet niet je mobiel/smartphone af te zetten, de voicemail aan en een fototoestel mee te nemen. Stuur een paar van je opnames naar roycarton@gmail.com voor een fotoverslag op Facebookpagina Mediteren in Oost.

Datum: zaterdag 5 november 2016
Tijd: 11.00 uur - ca. 16.00 uur
Meewandelen: Beperkte plaats (max. 20) en plaats in volgorde van aanmelding op Facebook, deelnemers dinsdagmiddag-meditatie van Mediteren in Oost hebben altijd voorrang, ook bij verlate aanmelding.
Startlocatie: 1019KR Stuurmankade 82
Duur: wandeling ca. 3,5 uur meditatie en napraten ca 1,5 uur
Weercheck: volg Facebookpagina Mediteren in Oost
Afstand: ca 11 km
Kosten: € 2,50
Info en aanmelden stiltewandeling: Facebookpagina Mediteren in Oost
Algemene info 0655188737 (Roy)

Nog een paar plaatsen vrij Stiltewandeling Oude Havens aan het IJ
Informatie en aanmelden via Facebook: Mediteren in Oost