Bericht

KinderManifest Indische Buurt

Geplaatst op 11 november 2015, 16:42 uur

Gisteren presenteerde de KinderRaad Indische Buurt (KRIB) het manifest voor de buurt in het kader van de Vreedzame Wijk

‘Dit manifest moet een topprioriteit worden in het Gebiedsplan’ aldus een enthousiaste Nevin Özütuk. Als vertegenwoordiger van de buurt ontving zij het eerste exemplaar van het manifest uit de handen van de 17 vertegenwoordigers van de kinderen uit de Indische Buurt.

Samen met hun achterban, hun medeleerlingen, heeft de KinderRaad Indische Buurt zich gebogen op hun visie op de wijk. Een inspirerende en zeer ambitieuze visie:

‘ Wij zijn een wijk waarin iedereen samenwerkt en verantwoordelijkheid neemt, zodat er voor iedereen een plek is. Om te spelen en het gezellig te hebben, terwijl we ons veilig voelen. De Indische Buurt is toegankelijk voor alle soorten mensen en houdt rekening met armoede, zodat niemand zich eenzaam hoeft te voelen. Omdat we naar elkaar luisteren.’

De kinderen hebben ook besloten om zelf de eerste stap te zetten, de komende maanden organiseren de kinderen van De Waaier, de J.P. Coenschool, de As-Siddieq en de Flevoparkschool activiteiten voor en met de buurt. Natuurlijk houden wij jullie op de hoogte van deze acties via de BuurtBalie.
Een beeldverslag van deze belangrijke en spannende dag:

Adiza, Janet en Ya?mur van de Waaier hebben door de hele school aankondigingen van de presentatie gehangen!De presentatie begint!De politie is er ook!HET MANIFEST!De presentatie van de scholenacties.

DE TAART!Shema Nasla (oud leerling JP Coen school) en Khaoula Kouh Kouh (oud leerling Flevoparkschool) werken als banketbakkersleerling en als bijbaantje bij Krijnen & Nooij, specialiteitenwinkel voor vers vlees en banket in de Dapperstraat. Samen met Marco, banketbakker, hebben zij de Vreedzame taart Indische Buurt gemaakt en gedoneerd!

'Een bakkerij die het idee van de Vreedzame Wijk snapt, door een prachtige taart te schenken. Namens de kinderen van de KinderRaad, die er erg van onder de indruk waren, willen we hen heel erg bedanken!', aldus Bas Zwiers (coördinator Vreedzame Wijk IB)

Deel dit: