Bericht

Viering 70 jaar bevrijding in de Indische Buurt

Geplaatst op 4 mei 2015, 14:30 uur , door Assadaaka Community

Feestelijke viering 70 jaar bevrijding met StraatDiner en Kinder-Burgemeester in de Indische-Buurt-Amsterdam Oost - KOM ALLEN!

Op deze bijzondere dag in het teken van vrijheid, geeft het Vriendschap Community het straatdiner in de Indische buurt Amsterdam Oost. Deze prachtige dag met geweldig leuke activiteiten voor jong en oud, mag niet gemist worden. Op deze dag wordt iedereen met elkaar verbonden door aan de zelfde tafel te eten, maar dat is niet het enige wat er op 5 mei te doen is. Vrijheid heeft ook te maken met onze eigen welzijn, daarom nodigen wij iedereen uit om een keer te ervaren hoe het is om in een rolstoel mee te doen aan een basketbal toernooi op het Ambonplein om 14.00 uur.

Dankzij Only Friends hebben wij voldoende rolstoelen voor deze dag kunnen bemachtigen. Rolstoelbasketbal met Only Friends Sportclub voor kinderen en jongeren met een beperking. Rolstoelbasketbal is een dynamische sport met snelle manoeuvres. En het is bovendien heel spectaculair om te zien! Bij rolstoelbasketbal is het dribbelen (lopen met de bal aan de hand) vervangen door pushen aan de rolstoelhoepel. De bal houd je op schoot. Iedereen kan meedoen.

“Only Friends wil, op een toonaangevende manier, kinderen en jongeren met een beperking uit Amsterdam en omstreken de mogelijkheid bieden om georganiseerd te sporten in een eigen, veilige en vertrouwde omgeving” www.inclusiefonderwijs.nl afdeling Amsterdam samen met Assadaaka Community, Onze Hoop, NOMA en Only Friends organiseren op 5 mei verschillende activiteiten waar onder een rolstoel toernooi. Maar dat is niet alles op deze dag zal er een DJ aanwezig zijn, fanfare met muziek en zang en natuurlijk Arabisch en Afrikaanse muziek ontbreken niet.

Het wordt een erg leuke dag zorg dat je het niet mist, het feest begint om 14.00 uur en zal tot 20.00 uur duren.

Datum: 5 mei  2015

Tijd: 14:00 – 20:00 uur
Locatie: VRIENDSCHAPSHUIS

Adres: Palembangstraat 52,

1094 TK, Indische-Buurt / Amsterdam-Oost

We zouden het fijn vinden wanneer u even laat weten of u komt, dat kan via telefoonnummer 020-7525131 (06-47440672) of via email: info@assadaaka.nl

 

Routebeschrijving: Palembangstraat 52,  Insulindeweg: trams: 7 en 3. 5 minuten lopen van Muiderpoortstation.

 

De Vriendschap Community Assadaaka stelt zich ten doel: Een laagdrempelige organisatie die verschillende groeperingen in de samenleving (de buurt) wil samenbrengen om wederzijds begrip te bevorderen, door een ontmoetingsplek aan te bieden en activiteiten te organiseren. Deze activiteiten dienen de integratie en emancipatie te bevorderen met behoud van eigenheid in persoon en achtergrond.