Activiteit

Openingsbijeenkomst: Community Art Project Mensenrechten-Kinderrechten

woensdag 27 juni 2018 , 15:30 - 16:30 uur

In november 2017 is een Groeiend Kunstwerk over Mensen- en Kinderrechten gestart. Tijdens workshops hebben de deelnemers geleerd hun gevoelens en gedachtes over het onderwerp uit te drukken. Ze vertellen op het doek maar ook met woorden hun verhalen en ze rakten in gesprek met elkaar. Samen makten zij zo een groot kunstwerk waar iedereen zijn of haar steentje aan heeft bijgedragen. Door 79 bewoners uit de Indische Buurt zijn in totaal 99 kleine en grote schilderijen gemaakt.

Iedereen die aan het project heeft meegedaan is een paar uurtjes stil blijven staan bij de universele mensen- en kinderrechten. Iedereen heeft erover nagedacht wat deze voor hem, haar of voor andere mensen betekenen. Misschien ook over de kloof tussen wens en realiteit, tussen ambities en feiten. En iedereen heeft daar uitdrukking aan gegeven door iets met verf op een doek vast te leggen – gevoelens, wensen, gedachtes.

Nu wordt het tijd om met z’n allen te kijken hoe dit community art project is geworden, - wat de deelnemers, wat wij er samen van gemaakt hebben. Want dat is heel mooi geworden!

Buurtbewoners zijn van harte uitgenodigd om op woensdag 27 juni om 15:30 uur naar De Meevaart te komen voor een kleine feestelijke en creatieve openingsbijeenkomst.

Geef je tot 22 juni door of je ook wilt komen? Aanmelden kan via kunstproject.mensenrechten@gmail.com

Locatie
Open Inloopruimte begane grond
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Robert Pennekamp

za 23 juni 2018 13:20
top, ik kom ook, ben heel benieuwd