Project in gebiedsplan 2020

Onderzoek naar angst bij basisschoolkinderen

Geplaatst op 12 november 2019, 23:45 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2020 - Indische Buurt en Oostelijk Havengebied
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2020 - Indische Buurt en Oostelijk Havengebied

Bij twee basisscholen in de Indische Buurt kwam uit een onderzoek op die scholen naar voren dat de kinderen zich niet veilig voelen in de buurt. Dit terwijl een veilige omgeving heel belangrijk is voor kinderen. In 2020 gaan we verder onderzoeken waar deze angst vandaan komt. Met de uitkomst van dit onderzoek kunnen we dan gericht aan het werk om de buurt veiliger te maken als dat nodig is, of in ieder geval zorgen dat kinderen zich weer veilig voelen in de buurt. Aan de hand van de uitkomsten van het verdere onderzoek bepalen we samen met de scholen wat er gedaan kan worden. Dan is ook ook duidelijk of deze acties al in 2020 plaats kunnen vinden. 

Gewenst resultaat 
- Meer duidelijkheid over waar de angst van kinderen in de basisschoolleeftijd vandaan komt.
- Met de uitkomst van dit onderzoek gaan we aan de slag om de buurt weer veilig te maken en/of te zorgen dat de kinderen zich weer veilig voelen in de buurt.
Idee
Deel dit:
1 projectupdate

Martine Koehein

Project volgens planning

In het eerste kwartaal van 2020 hebben de scholen aangeven dat uit hun laatste onderzoek bleek dat de angst die een jaar eerder naar boven kwam nu niet zichtbaar was. De conclusie was dat de angst die de kinderen toen voelde te herleiden was naar een aantal incidenten die eind 2018 en begin 2019 in ...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina