Project

Transgender Vlaggenproject - Let's wave the Trans Flag In Amsterdam

Geplaatst op 19 december 2018, 16:50 uur

Transgender personen kunnen te maken krijgen met vooroordelen en discriminatie, zoals ongelijke behandeling bij een sollicitatie, verkeerd aangesproken worden en verbaal en/of fysiek geweld. Om hierin verandering te brengen, wil TransAmsterdam, de transgender vlag onder de aandacht brengen bij het grote publiek. Door ons transgender vlaggen project hopen we discriminatie tegen te gaan en meer begrip te krijgen voor transgenders in de samenleving. Daarnaast willen we de transgender vlag overhandigen aan organisaties die zich inzetten of willen inzetten voor de rechten van transgender personen en transgender kunst en culture projecten opzetten

Met het gedoneerde geld willen we:

*ons trans vlaggen project starten

*transgender vlaggen aanschaffen om te kunnen overhandigen

*transgender kunst en culture projecten opzetten

 Help jij ons, zodat wij mooie project kunnen starten? Alle kleine beetjes helpen!

Toelichting

Informatie over de Transgender Vlag

De transgender vlag is op 19 augustus 1999 ontworpen door Monica Helms, een transvrouw en activiste uit Amerika. Op 19 augustus 2014 is de trans-vlag gedoneerd aan het Smithsonian Instituut door Monica Helms. In 2017 heeft TransAmsterdam de trans vlag van de eerste Amsterdam TransPride van 2014 geschonken aan het Amsterdam Museum en is hij opgenomen in de collectie van het museum.

Transgender Flag Day

Op 19 augustus vieren we met elkaar de Transgender Flag Day in Amsterdam en in de rest van de wereld. De trans vlag is een symbool voor transgender pride, diversiteit en transgenderrechten.

"The stripes at the top and bottom are light blue, the traditional color for baby boys.

The stripes next to them are pink, the traditional color for baby girls.

The stripe in the middle is white, for those who are intersex, transitioning or consider themselves having a neutral or undefined gender.

The pattern is such that no matter which way you fly it, it is always correct, signifying us finding correctness in our lives."

Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen
Gewenst resultaat 
2000,00
Idee
Deel dit:
1 reactie

Camille van Neer

za 26 januari 2019 16:18
Wat een leuk idee en jammer dat ik het nu pas ontdek. Ik ben vader van de transjongen Ronan (15), we wonen (met tweelingbroer Arjuna) sinds september 2018 in de Balistraat. Ronan zou dolgraag met andere transjongeren in de Indische Buurt in contact willen komen, in een veilige omgeving. Misschien dat... lees meer