Projectvoorstel voor gebiedsplan 2019

Energiespreekuur in Oost

Geplaatst op 31 oktober 2018, 09:48 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Indische buurt
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2019 - Indische buurt

ARGUMENTATIE:
Een energie spreekuur kan onderdeel worden van één van de pilots Duurzaamheid. We gaan in gesprek met de indiener om te kijken of dit een goed idee is voor de indische buurt.

In de Indische Buurt is eens per 5 weken een gratis inloop Energiespreekuur waar bewoners terecht kunnen voor informatie over de verduurzaming van hun huis. Er zijn dan experts en coaches aanwezig die de bewoners kunnen helpen met vragen over o.a. isolatie, energiebesparing, aardgasvrij wonen, zonnepanelen, warmtenetten, warmtepompen etc. Ook is er informatie te krijgen over de duurzame plannen van de gemeente.

Er is nog veel onbekendheid en onduidelijkheid over duurzaam wonen. Door buurtgericht, onafhankelijk en gratis advies en informatie te geven, kan de overgang naar schone energie in Oost een flinke boost krijgen.

Dit Energiespreekuur rouleert per week langs de 5 wijken van Oost. Iedere wijk organiseert zijn eigen spreekuur, maar het wordt gecoördineerd door de organisatie 02025 – Amsterdam Koploper Schone Energie (www.02025.nl). Er is dus iedere week een Energiespreekuur in Oost, maar telkens in een andere wijk. Natuurlijk zoeken we samenwerking met alle bestaande initiatieven, we willen elkaar versterken.

Gewenst resultaat 
02025 kan met dit Energiespreekuur onze buurtbewoners informeren over de kansen en voordelen van schone energie in hun huis en in hun wijk. Duurzaamheid is niet duur, het is juist andersom: Besparen is verdienen. Samen kunnen we Amsterdam koploper schone energie maken. En Oost loopt voor!
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Meer bewoners en ondernemers van de Indische Buurt nemen maatregelen voor een duurzamer leven (?)
Deel dit: