Projectvoorstel voor gebiedsplan 2019

StreetsmArt Broedplaats voor verbinding en contact(kringloopwinkel)

Geplaatst op 24 oktober 2018, 11:26 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Indische buurt
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2019 - Indische buurt

ARGUMENTATIE:
We hebben gesproken met de indiener van dit plan. Hij geeft zelf aan dat de groep waar hij nu mee werkt niet direct enthousiast is over een kringloopwinkel. We zullen in 2019 met de indiener verder praten of hij dit idee nog verder wil uitwerken en kijken wat de mogelijkheden zijn.

Kringloopwinkel StreetsmArt is een initiatief van en voor jongeren uit de Indische buurt. De kringloopwinkel StreetsmArt staat open voor alle jongeren, als hun huiskamer.

Kringloopwinkel StreetsmArt moet een ontmoetingsplek worden in Amsterdam oost voor jongeren, met een afstand op de arbeidsmarkt, waar ze het vak als kassawerk, werken in het magazijn en sorteren leren.

Gewenst resultaat 
StreetsmArt heeft de ambitie om een ontmoetingsplek te zijn waar kleding en meubels met een verhaal op duurzame wijze worden door gegeven. Deze werkervaringsplaats is voor en door jongeren uit Amsterdam oost om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Deze jongeren krijgen geen stagevergoeding maar zullen wel beloond worden op hun inzet.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Alle kinderen en jongeren in de Indische Buurt ontwikkelen hun talenten en interesses (?)
Deel dit:
3 reacties

Gerda Spruit

do 25 oktober 2018 12:10
Ja mits...: De beloningen moeten voor de stagiaires ook interessant zijn. Wie ziet er kans om die suffe Makkies nou eens op te waarderen? Ik heb een winkel waar ik vaste klant ben zelf benaderd, en die doet nu mee met goeie kortingen. De Hema wou niet onder de vorige eigenaar, maar ik ga het nu opnieuw proberen....

Camille van Neer

di 30 oktober 2018 12:21
Ja: Mensen uit de buurt zijn altijd op zoek naar een gebruikt artikel (kijk maar hoe kort veel zaken bij een vuilniscontainer blijven staan) en dus is er een grote kans dat buurtgenoten snel bij dit project zullen binnenlopen. Als ze bovendien nog door buurtgenoten worden bediend, heeft dit project - naa... lees meer

jakoba drenth

vr 16 november 2018 22:51
Ja: alles wat jongeren aantrekt om te gaan doen is voor mij een goed idee. Houd ze van de straat en uit de problemen