Projectvoorstel voor gebiedsplan 2019

Makelaar Jeugdinitiatieven/Jongeren wijkcoach

Geplaatst op 23 oktober 2018, 12:32 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Indische buurt
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2019 - Indische buurt

ARGUMENTATIE:
We zijn in gesprek gegaan met de indiener van dit plan. Met hem hebben we afgesproken dat we een ander initiatief in het gebiedsplan zetten waarin we twee acties vanuit de Stichting Street Smart combineren: Makelaar Jeugdinitiatieven/ Jongeren wijkcoach en de Inloop Street Smart.

LEES VERDER: Inloop en jongerenwijkcoach

Een Makelaar Jeugd initiatieven is iemand die vanuit een intermediaire positie als een spin in het web alle lijntjes in het sociale en culturele werkveld met elkaar kan verbinden. Hij kan daarmee bijdragen aan een dynamische en creatieve gemeenschap waarin van alles gebeurt en waarin mensen en groepen vanuit verschillende contexten elkaar kunnen vinden; een voedingsbodem voor samenwerking, voor ideeën, voor initiatief.

Gewenst resultaat 
Makelaar Jeugdinitiatieven ondersteunt jongeren bij hun ontwikkeling en bij de vormgeving van hun maatschappelijke leven door hun ideeën te ondersteunen. De makelaar is daarbij voortdurend gericht op synergie-effecten tussen jongeren onderling en tussen jongeren en andere maatschappelijke spelers. De makelaar probeert uitdrukkelijk bij persoonlijke problematiek en bij de uitvoering weg te blijven, omdat deze rollen toebedacht zijn aan partnerorganisaties.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Alle kinderen en jongeren in de Indische Buurt ontwikkelen hun talenten en interesses (?)
Deel dit: