Project in gebiedsplan 2019

Bakkie op het Plein

Geplaatst op 15 oktober 2018, 08:30 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Indische buurt
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Indische buurt

Bakkie op het Plein is een een pop-up informatiemarkt. Hij wordt sinds enkele jaren georganiseerd door buurtinitiatieven en organisaties als BOOT, Civic, het Profi-Leerbureau, Life & Style en de Dappere Dames. Op een laagdrempelige manier kunnen buurtbewoners informatie van de organisaties krijgen: over activiteiten in de buurt, campagnes over Gezond Leven of inbraakpreventie.

De Indische BuurtBalie organiseert het Bakkie om de week op de pleinen in de Indische Buurt. Dit gebeurt met vrijwilligers, de buurtondernemingen verzorgen de gezonde hapjes en drankjes.

Gewenst resultaat 
Het Bakkie op het Plein is de Buurtbalie 'live', organisaties krijgen de gelegenheid om om de week, vaak woensdagmiddag in de buurt van scholen, zich te laten zien aan mensen en kunnen vragen beantwoorden. Organisaties, klein en groot, komen met elkaar in contact, kinderen krijgen een gezonde traktatie in de vorm van fruit en groenten op een prikker.
Het is dé manier om op een directe wijze met elkaar in contact te komen.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Betere samenwerking tussen formele en informele partijen in de buurt (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Martine Koehein

Project volgens planning

Bakkie op het Plein wordt sinds begin 2019 door een andere partij uitgevoerd. Hiermee is ook de aanpak iets aangepast. Zo staan de Bakkies niet meer alleen op het Sumatraplantsoen en het Ambonplein, maar ook op andere locaties in de buurt. Aan het eind van 2019 wordt gekeken of deze nieuwe aanpak su... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Sacha Schoonhoven

Project afgerond

De Buurtbalie is in 2019 met de Bakkies 'on tour' geweest en heeft niet alleen op de pleinen gestaan, maar is ook aangesloten bij verschillende evenementen in de buurt, zoals het Foodshare Festival op Burendag, het Indische Buurt Festival, en bij markten in de buurthuizen. Hierdoor hebben meer buurt... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
Laatste 5 reacties Toon alle 6 reacties

bericht verwijderd

Ouarda El Morabet

ma 15 oktober 2018 21:25
Ja: top project verbind de buurtbewoners met elkaar.

jakoba drenth

do 25 oktober 2018 11:00
Ja: Vind ik belangrijk, zo leer je mensen uit je nieuwe buurt kennen.

Remco Ultee

do 25 oktober 2018 11:42
Ja

Felice Gaughan

ma 26 november 2018 16:37
Ja: Leuke, interactieve en laagdrempelige manier om bewoners te informeren, vragen op te halen en alle actieve partijen in de wijk met elkaar in verbinding te brengen.