Projectvoorstel voor gebiedsplan 2019

Scholingsbudgetten voor buurtbewoners

Geplaatst op 11 oktober 2018, 13:18 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Indische buurt
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2019 - Indische buurt

ARGUMENTATIE:
In het gebiedsplan zijn verschillende initiatieven ingediend voor leerwerkplekken in de buurt. Voor deze verschillende initiatief aanvragen nemen wij één algemene activiteit met een budget op. Wij willen de verschillende initiatiefnemers stimuleren om samen te werken op het gebied van het creëren van leerwerkplekken en zullen hierin een keuze moeten maken. Daarnaast zijn wij van plan de initiatieven te koppelen aan het programma van de Initiatiefgroep 'Samen Vooruit' die leerwerkplekken ook op de agenda heeft staan.

LEES VERDER: Leer- en werkplekken creëren

Volwassenen met weinig opleiding en/of weinig werkervaring komen moeilijk aan de bak. Wat nodig is dat ze weer een kans krijgen. Het afgelopen jaar heeft Dappere Dames samen met het Blauwe Huis aan enkele tientallen vrouwen uit de buurt cursussen kunnen aanbieden. Uiteenlopend van digitale vaardigheden tot aan schoonmaakopleiding maar ook cursussen van LOI en de kosten vergoeden van BBL-trajecten bij ROC. We willen nu dat er elk jaar voor 50 tot 100 vrouwen (vooral vrouwen, maar soms ook een man) een budget beschikbaar is van maximaal 1000 euro per jaar

Gewenst resultaat 
Vrouwen weer een kans geven waardoor ze weer perspectief zien en werk maken van hun toekomst. Minstens 80% van de deelnemer is achteraf positief over de scholing en is in beweging.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Minder armoede en werkloosheid in de Indische Buurt (?)
Deel dit:
3 reacties

Jan Onland

vr 19 oktober 2018 15:25
Ja: Zo bereik je maatwerk: in de haarvaten van de buurtsamenleving!

Remco Ultee

do 25 oktober 2018 11:45
Ja

Felice Gaughan

ma 26 november 2018 16:42
Ja: Dit soort alternatieve en laagdrempelige trajecten zijn heel belangrijk om gemotiveerde mensen met (te) weinig vooropleiding ook een kans te bieden om aan betaald werk te komen.