Project in gebiedsplan 2018

Levendigheid Ambonpleinbuurt vergroten

Geplaatst op 15 oktober 2017, 18:57 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Indische buurt
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Indische buurt

In de Ambonpleinbuurt vinden minder activiteiten plaats dan in de andere buurten. Daardoor is het minder makkelijk om je buren te ontmoeten en samen iets voor de buurt te doen. Is dat omdat de investeringen in de Ambonpleinbuurt zijn achtergebleven ten opzichte van andere buurten? Ligt het aan de openbare ruimte of de voorzieningen? Hebben bewoners minder behoefte aan activiteiten en sociale cohesie? Of spelen er andere problemen, waardoor mensen simpelweg geen aandacht kunnen geven aan hun buren en woonomgeving? Dat gaan we in 2018 uitzoeken. We willen bovendien investeren in de uitstraling van de Ambonpleinbuurt, en in meer activiteiten en levendigheid.

Toelichting

In de Ambonpleinbuurt is een goed netwerk aanwezig om dit project te dragen: de BatjanBuren en het wijkkantoor van Eigen Haard zijn gevestigd in de Batjanstraat, en op het Boniplein is net een nieuwe community in oprichting.

Gewenst resultaat 
Een levendige en fijne buurt, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen met alle partijen kunnen investeren in hun directe woonomgeving.
Idee
Illustration
Mozaïeken in de Batjanstraat
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Stimuleren van actief burgerschap voor zowel de kwetsbare als de actieve burgers (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Sacha Schoonhoven

Project volgens planning

In de Ambonpleinbuurt is de verbinding tussen allerlei organisaties en initiatieven de afgelopen tijd verstevigd door netwerkgesprekken en gezamenlijke activiteiten. Hierin spelen de BatjanBuren een grote rol, o.a. door het organiseren van een gezamenlijke vrijheidsmaaltijd, het BatjanBeeldenpark en... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Sacha Schoonhoven

Project volgens planning

Door dit project en de extra inzet in de buurt, zijn er veel nieuwe contacten gelegd, die soms weer nieuwe initiatieven opleveren. Toch is het leren kennen van buren en het stimuleren van verbinding en initiatief in de buurt niet iets dat in een korte periode 'klaar' is. We blijven in 2019 dus doorg... lees meer
0
Open de update in eigen pagina