Project in gebiedsplan 2018

Moneyschool en budgetvoorlichting

Geplaatst op 11 oktober 2017, 10:37 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Indische buurt
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Indische buurt

Vervolg van Mon€y School in de Indische Buurt. Hier leren kinderen hoe om te gaan met geld. Onder andere zaken als sparen, lenen, budgeteren, reclame, groepsdruk, duurzaamheid en gezonde leefstijl komen aan de orde. Meer dan vorige jaren zullen ook de ouders betrokken worden bij de lessen. Daarnaast komen er budgetlessen voor 12+ en voor jongeren in de overgangsleeftijd 18 jaar. Op de leeftijd van 18 worden jongeren geconfronteerd met zorgkosten, kostendelerskorting, etc. Er zijn nog steeds te veel jongeren die te weinig weten over de gevolgen hiervan en zij komen in de problemen en soms zelfs in de schulden. Door deze groep te informeren wat erbij komt kijken als je 18 wordt, kunnen deze problemen en schulden voorkomen worden.

Toelichting

Belangrijk onderdeel van deze activiteit is Mon€y School. Hieronder een omschrijving van hoe de Money School werkt en wat de gewenste resultaten van Mon€y School zijn.

Alleen al in Amsterdam groeien 35.717 kinderen en jongeren tot 18 jaar op in armoede. Veel van hen- met name die uit migrantengezinnen (24.596) krijgen vanuit gezin en onderwijs onvoldoende mee over een financieel verantwoorde leefstijl. Dit verhoogt het risico dat zij zelf weer in armoede belanden. Zo wordt armoede overgedragen van generatie op generatie (erfelijk). Er is een lange wachtlijst van jongeren. Ouders willen (m.n. vaders) dat hun kinderen leren om financieel goed voor zich zelf zorgen. Om de wachtlijst weg te werken willen we meer MON€Y SCHOOL aanbieden. www.themoneyschool.nl

 

Toelichting:
MON€Y SCHOOL wil de erfelijkheid van armoede bij kinderen en jongeren doorbreken. Door de groepslessen van MON€Y SCHOOL ontwikkelen jongeren 8-18 jaar een financieel verantwoorde leefstijl. Wekelijkse lessen van 2 uur over financiële zaken zoals: sparen, lenen, budgetteren, reclame, groepsdruk, gezonde leefstijl, duurzaamheid (besparing), rechten en plichten en starten van een eigen onderneming. Dit is gekoppeld aan toekomstdromen en talenten van leerlingen.

Gewenst resultaat: MON€Y SCHOOL wil de erfelijkheid van armoede bij kinderen en jongeren doorbreken. Door de groepslessen van MON€Y SCHOOL ontwikkelen jongeren 8-18 jaar een financieel verantwoorde leefstijl. Wekelijkse lessen van 2 uur over financiële zaken zoals: sparen, lenen, budgetteren, reclame, groepsdruk, gezonde leefstijl, duurzaamheid (besparing), rechten en plichten en starten van een eigen onderneming. Dit is gekoppeld aan toekomstdromen en talenten van leerlingen

Financiële groepslessen vormen een belangrijke preventieve activiteit om te voorkomen dat jongeren in schulden terecht komen. De lessen zijn leuk, speels, inspirerend, leerzaam en sluiten aan bij de leefsituatie en het ontwikkelingsniveau van kinderen/jongeren.
Kinderen leren na te denken over hun toekomst, leren hun talenten te benoemen en komen in aanraking met rolmodellen.
Ouders worden intensief betrokken bij het leerproces van hun kinderen en leren zelf over de voorzieningen die voor hen beschikbaar zijn.

Gewenst resultaat 
Meer jongeren bewust leren omgaan met geld.
De erfelijkheid van armoede bij kinderen en jongeren doorbreken.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Armoede bestrijden in de Indische Buurt (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 3 projectupdates

Andre Van Vught

Project volgens planning

Vervolg is al weer n voorbereiding.
0
Open de update in eigen pagina

Andre Van Vught

Project afgerond

Moneyschool is volgens planning uitgevoerd. Wordt vervolgd.
0
Open de update in eigen pagina