Project in gebiedsplan 2018

Leer- en werkplekken

Geplaatst op 11 oktober 2017, 10:32 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Indische buurt
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Indische buurt

Om mensen op te leiden is enige begeleiding nodig, zowel in de opleiding als op de werk- of stageplaats. Er zijn in de Indische Buurt inmiddels op een aantal locaties opleidings- en stageplaatsen gecreëerd waar bewoners een opleiding (tot MBO 2 niveau) kunnen volgen. Ook eenvoudiger trainingen kunnen zij hier volgen, gericht op een baan of ook wel als opstapje naar een eigen onderneming. Er is nauwe samenwerking met WPI om met behulp van, en binnen de bestaande regels mensen uit de bijstand op weg naar een eigen inkomen te helpen. Het creëren van leer-werk-plekken voor jongeren vergt ook enige begeleiding. Dat brengt kosten met zich mee. Samenwerking is er met Luca College, Meevaart, 't Blauwe Huis -waaronder Gered Gereedschap- en Flevopoort.

Gewenst resultaat 
12-20 stageplekken: leren en werken op de verschillende locaties.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Meer mensen aan het werk of naar een stageplek. (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 3 projectupdates

Andre Van Vught

Project volgens planning

Start nieuwe opleiding bij de Meevaart in september. Ook mogelijkheden bij het Blauwe Huis. Meer stage en leerwerkplekken zijn te verwachten. Ook bij ondnemers n de IB.
0
Open de update in eigen pagina

Andre Van Vught

Project volgens planning

Een doorlopende inspanning om werk- en stageplekken te blijven realiseren. De MBO-opleiding in de Meevaart heeft een kleine 10 gediplomeerden afgeleverd.
0
Open de update in eigen pagina