Projectvoorstel voor gebiedsplan 2018

Ecotoilet Flevopark

Geplaatst op 2 oktober 2017, 09:35 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Indische buurt
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2018 - Indische buurt

ARGUMENTATIE:
Stedelijk worden er mogelijkheden verkend voor openbare toiletten, onder andere in stadsparken. Stadsdeel oost haakt hier bij aan, en neemt daarbij de optie van een ecotoilet mee. We blijven hierover met de initiatiefnemer in contact.

LEES VERDER: Flevopark en Nieuwe Diep aantrekkelijker en beter toegankelijk maken

Wat ontbreekt aan dit fijne park met speeltuin is een openbaar toilet. Onlangs zijn de speeltoestellen in de speeltuin vernieuwd, met behoud van de prachtige (klim)bomen. Wat ontbreekt aan deze fijne speeltuin is een toilet. Er is wel een toilet bij het café, maar de uitbater vraagt 50 cent of je mag het toilet alleen gebruiken als je daar een consumptie bestelt. Voor de speeltuin van het Flevopark zouden we een ecotoilet willen ontwerpen in samenwerking met een vakschool of instanties uit de buurt.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar
Gewenst resultaat 
Mooi en architectonisch element in het park, duurzaam, innovatief (groendak, spoelen met regenwater of composttoilet), uitvoering i.s.m. VMBO/MBO college of mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Het toilet is bedoeld voor de gebruikers van het park en de speeltuin en is alleen overdag geopend (buurtbeheer). Het kan bijdragen aan een schoner park en een fijn verblijf.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Documenten
Deel dit:
3 reacties

ellen menning

vr 6 oktober 2017 12:04
Ja

Rens van der Linden

vr 13 oktober 2017 23:24
Ja: een eco toilet wellicht nog beter.

Jan Maarten Dros

zo 15 oktober 2017 09:57
Ja: Draagt ook bij aan prettige buurt!