Projectvoorstel voor gebiedsplan 2018

Art At Work II

Geplaatst op 5 september 2017, 02:08 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Indische buurt
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2018 - Indische buurt

ARGUMENTATIE:
Met Art At Work II is afgestemd dat dit project niet wordt niet opgenomen in het gebiedsplan. Wel is het stadsdeel met Art At Work in gesprek om dit initiatief een plek te geven in stadsdeel Oost.

Art At Work is een programma dat Newest Art Organization heeft ontwikkeld om 30 creatieve "nieuwe Amsterdammers" aan werk, studie en participatieplek te helpen. Ons programma loopt goed en we willen alle opgedane kennis nu omzetten in PRAKTIJK. Dat betekent: werkstudio's realiseren in de Indische Buurt waar de nieuwe buurtbewoners samen met creatieve locals bedrijvigheid op gaan zetten. Samen producten (en diensten) ontwerpen, ontwikkelen en produceren. Producten waarin Syrische, Irakese, Iraanse, Turkse, Libanese, Palestijnse, Algerijnse, Marokkaanse, Eritrese, Soedanese en Nederlandse herkomst van ontwerp te herkennen is. Als spiegel van onze buurt en stimulator van nieuwe economie.

Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit:
Laatste 5 reacties Toon alle 7 reacties

Simone Hoogervorst

wo 20 september 2017 19:01
Ja: het is een zeer goed idee om creatieve nieuwkomers de weg te wijzen naar passende arbeidservaringplekken, omdat de mogelijkheid om je creatief te kunnen uiten en daarmee een nieuw netwerk te kunnen creeren essentieel is voor het geluk en welslagen van deze mensen.

Gerda Spruit

do 21 september 2017 13:29
Ja: In de Dwars (buurtkrant voor oudoost) nr. 195 p. 5 vind je een artikel over de LUCA school op het Javaplantsoen. Migrantenleerlingen waarvan 20% vluchtelingen. Werkt dit project al met jullie samen?

Jan Maarten Dros

zo 15 oktober 2017 10:27
Lijkt erg op het plan voor een Textielwerkplaats in het Blauwe Huis. Veranders werkt samen met vluchtelingenwerk. Jullie ook? Zijn er onderinge contacten?

Jan Maarten Dros

zo 15 oktober 2017 10:27
Ja mits...: Er coordinatie plaatsvindt met vluchtelingenwerk/ textielatelier in het Blauwe Huis

Geke Oosterhof

zo 15 oktober 2017 12:48
@Gerda Spruit: we zoeken snel contact met de LUCA school! NAO's kunstenaars komen graag workshops geven.
@ Jan Maarten Dros: 'mits'? NAO staat open voor elke samenwerking :)
Voor meer info zie ook: www.newestart.org en www.facebook.com/newestartorganization/