Project in gebiedsplan 2018

Verbonden buurt

Geplaatst op 17 augustus 2017, 15:44 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Indische buurt
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Indische buurt

Je thuisvoelen, er bij horen en elkaar kennen. Dat zijn de sleutelbegrippen bij een verbonden buurt. Hier zetten we op in door het (verder) verstevigen van de verbindingen tussen verschillende groepen en gemeenschappen in de Indische Buurt. En door het versterken van het gevoel er allemáál te mogen zijn. Denk hierbij aan projecten gericht op het leggen van verdere verbinding, het doorbreken van 'onbekend maakt onbemind', want wie is die buurman eigenlijk? Denk hierbij ook aan de inzet van sleutelfiguren radicalisering en polarisatie. Zij ontplooien activiteiten om weerstand te bieden aan mogelijke spanningen en polarisatie in de wijk, waarbij zij bruggen slaan tussen verschillende gemeenschappen.
Tot slot is er aandacht voor het onderwerp radicalisering en polarisatie o.a. via het primaire- en voortgezet onderwijs. Jongeren leren kritisch na te denken over hun eigen beelden en 'waarheden', en die van anderen (framing).

Gewenst resultaat 
Een meer verbonden buurt, weerbare jongeren op het gebied van radicalisering.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Het in de buurt tegengaan en verminderen van de spanningen onderling (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Menno Hordijk

Project volgens planning

In de afgelopen maanden is in het kader van dialoog en verbinding op verschillende manieren aandacht besteed aan dit onderwerp: F* the police en Kafir beiden theater en dialoog, Oumnia workshops betreft weerbaarheidstrainingen, Lopend vuurtje waarbij bewoners elkaar ontmoeten rondom de maaltijd en d...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Martine Koehein

Project volgens planning

In het vierde kwartaal van 2018 zijn er verschillende weerbaarheidstrainingen gegeven aan moeders uit de Indische Buurt. De trainingen zijn goed ontvangen en waren druk bezocht.
0
Open de update in eigen pagina