Project in gebiedsplan 2018

Veiligheidsschouwen

Geplaatst op 12 juli 2017, 14:47 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Indische buurt
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Indische buurt

Een schouw is een wandeling met bewoners waarin we met hen kijken naar veiligheids- of overlastsituaties. Zo krijgen we een beter beeld van de problematiek en kunnen we met bewoners een mogelijke oplossing bespreken. Een schouw is locatie-, onderwerp- of doelgroepgericht en kan dan ook diverse vormen hebben, zoals een lichtschouw of Politiekeurmerk Veilig Wonen-schouw. Maar dus ook gericht op een doelgroep zoals een vrouwen- of ouderenschouw, waarbij met vrouwen of ouderen de schouw wordt gelopen om te bekijken welke locaties deze specifieke doelgroepen onveilig vinden of als onveilig ervaren.

Gewenst resultaat 
Verbetering van de veiligheid en dan met name het veiligheidsgevoel (subjectieve veiligheid).
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Vergroten van zowel subjectieve als de objectieve veiligheid in de buurt (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Menno Hordijk

Project volgens planning

Middel wordt situatiegericht ingezet. Zo hebben we in het afgelopen jaar een lichtschouw, een locatie schouw en een PKVW schouw (preventie woninginbraak) gelopen.
0
Open de update in eigen pagina

Menno Hordijk

Project volgens planning

Middel wordt situatiegericht ingezet. Zo is er eind januari begin februari weer een lichtschouw om locaties te bekijken die als donker worden ervaren. Er wordt dan beoordeeld of de openbare verlichting aangepast moet worden.
0
Open de update in eigen pagina
4 reacties

Jip Lemmens

za 5 augustus 2017 17:39
Het is me ook na het lezen van bovenstaande tekst nog onduidelijk wat een schouw precies is, en wat dit toevoegt aan de andere veiligheidsgerichte projecten.

Menno Hordijk

ma 21 augustus 2017 11:54
In Amsterdam kennen we de veiligheidsindex. Deze index informeert over de veiligheidssituatie in de verschillende buurten van Amsterdam. Met een veiligheidsschouw zoomen we met bewoners meer specifiek in op veiligheid- of overlastsituaties om een beter beeld te krijgen van de problematiek en een moge... lees meer

ellen menning

vr 6 oktober 2017 12:19
Ja

Jan Maarten Dros

zo 15 oktober 2017 10:32
Ja mits...: Gecombineerd met een app... vrijwel niemand heeft tijd/gelegenheid om mee te gaan met een schouw. Ik kan wel vanaf de fiets 10 gebreken in de openbare ruimte doorappen in een uurtje.