Project in gebiedsplan 2018

Bewoners betrekken bij hun directe woon- en leefomgeving

Geplaatst op 12 juli 2017, 13:34 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Indische buurt
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Indische buurt

We betrekken bewoners bij (kleine) fysieke aanpassingen in de openbare ruimte, die overlast verminderen. Ook ondersteunen we bij participatietrajecten waarbij bewoners betrokken worden bij hun wooncomplex of de directe omgeving daarvan. 

Gewenst resultaat 
Als bewoners betrokken worden bij fysieke aanpassingen, leidt dit tot een beter gebruik door bewoners. Dit geldt ook voor de betrokkenheid van bewoners bij hun wooncomplex, en hun directe woonomgeving.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Vergroten van zowel subjectieve als de objectieve veiligheid in de buurt (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Menno Hordijk

Project achter op planning

Een voorbeeld hiervan is de fysieke aanpassing van de zuidwest hoek van het Ceramplein. Deze fysieke aanpassing is in overleg met bewoners tot stand gekomen. Helaas laat de finale afronding op zich wachten. Dat is vervelend! De bedoeling is dat dit nu snel wordt afgerond.
0
Open de update in eigen pagina

Menno Hordijk

Project volgens planning

.
0
Open de update in eigen pagina
Laatste 5 reacties Toon alle 6 reacties

Jip Lemmens

za 5 augustus 2017 17:27
Ja mits...: Goed idee, mits de focus niet alleen op veiligheid ligt (zoals wel lijkt uit de grafiek) maar ook op bv. toegankelijkheid van de openbare ruimte (voor kinderen, ouderen, verschillende gemeenschappen, verschillende inkomensstrata) en duurzaamheidsprojecten.

Darius Riesener

di 5 september 2017 20:32
Ja

Eva van Zijl

do 5 oktober 2017 20:15
Ja: Bewoners rond het Ceramplein en de Haroekoestraat/ Insulindeweg ervaren met enige regelmaat overlast van (hang)jongeren. Vaak wordt de Alliantie als partij aangekeken om wat te doen om de veiligheid te vergroten. Het is inderdaad goed om bewoners te betrekken bij een mogelijke kleine fysieke aanpak, ... lees meer

ellen menning

vr 6 oktober 2017 12:18
Ja

Dagmar van Oosterhout

vr 6 oktober 2017 12:37
Ja: Het betrekken van bewoners bij fysieke aanpassingen leidt bovendien ook tot verbinding tussen de bewoners onderling en hiermee wordt de sociale veiligheid versterkt.