Project in gebiedsplan 2018

Preventie(campagne) woninginbraak

Geplaatst op 12 juli 2017, 13:28 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Indische buurt
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Indische buurt

Om woninginbraak te voorkomen verspreiden we een flyer deur-aan-deur in de buurt. Ook houden we een bijeenkomst waarop we bewoners bewust maken hoe zij woninginbraak en insluiping kunnen voorkomen, bijvoorbeeld door het herkennen van een babbeltruc. We organiseren nazorg bij woningoverval en promoten het Politiekeurmerk Veilig Wonen. 

Toelichting

 

 

Gewenst resultaat 
Bewoners zijn zich meer bewust welke maatregelen zij zelf kunnen nemen om een woninginbraak te voorkomen en handelen hier ook naar.
Vermindering woninginbraak en slachtofferschap.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Vergroten van zowel subjectieve als de objectieve veiligheid in de buurt (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Menno Hordijk

Project volgens planning

Inmiddels diverse initiatieven, zoals preventiebijeenkomsten senioren & veiligheid i.s.m. De Alliantie, na woninginbraak een preventiebrief naar direct omwonenden, diverse keren de Buurttent Inbraakpreventie ingezet, stedelijke project preventie woninginbraak ingezet in delen van de wijk waar het aa... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Menno Hordijk

Project volgens planning

De preventiemaatregelen zetten we onverminderd in, zoals de Buurttent Woninginbraak, om bewoners bewust te maken welke maatregelen zij zelf kunnen treffen om het risico op woninginbraak te verminderen. Het is positief om te zien dat er afgelopen jaar minder woninginbraken zijn gepleegd dan het jaar ... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
3 reacties

Jip Lemmens

za 5 augustus 2017 17:23
Ja

ellen menning

vr 6 oktober 2017 12:18
Ja

Dagmar van Oosterhout

vr 6 oktober 2017 12:39
Ja: Samen met het Stadsdeel en de politie organiseert de Alliantie voor 2 ouderencomplexen een informatie avond over dit thema. Deze groep is extra kwetsbaar. Het is daarom goed dat we gezamenlijk speciaal voor deze groep een mini campagne om maat leveren.