Project in gebiedsplan 2017

Perspectief criminele jongeren

Geplaatst op 1 januari 2000, 00:00 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - Indische buurt
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2017 - Indische buurt
Om criminele jongens écht van de straat te krijgen, is kleinschalig , intensief en individueel maatwerk nodig, waarbij wordt ingezet op het bieden van een aantrekkelijk legaal alternatief voor deze jongeren in de vorm van redelijk betaalde arbeid. In 2017 zullen we starten met een project waarbij het bieden van perspectief door werk aan criminele jongeren uit de wijk centraal staat. Op deze wijze wordt de veiligheid in het stadsdeel vergroot.
Gewenst resultaat 
Voor de zomer lopen er twee projecten die criminele jongeren op het rechte pad krijgen.
Lopend
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Martine Koehein

Project volgens planning

Via het aanbieden van sportactiviteiten op pleinen in de Indische Buurt wordt contact gelegd met jongeren die momenteel niet naar school gaan of werken. Zij worden dan begeleid in het vinden van een stageplek of werkplek en krijgen zo weer een zinnige dag invulling en werken aan hun toekomst.
0
Open de update in eigen pagina

Martine Koehein

Project volgens planning

Project loopt volgens planning.
0
Open de update in eigen pagina
3 reacties

Jan Maarten Dros

zo 15 oktober 2017 10:44
@ Martine, iemand zonder werk of school is toch geen crimineel? Het lijkt me dat het hier om een andere doelgroep gaat. Bovendien rept het project van werk voor (criminele) jongeren als alternatief voor criminaliteit- jij hebt het over sport- en spel activiteiten. Daarmee komt toch geen brood op de p... lees meer

Jan Maarten Dros

zo 15 oktober 2017 10:45
En hoe verhoudt dit zich tot st. Upcycle?

Martine Koehein

ma 16 oktober 2017 10:51
Beste Jan Maarten Dros,
De sport en spelactiviteiten worden gebruikt om contact te leggen met de jongeren. Vandaaruit worden zij geholpen en doorverwezen naar werk, stage of school. Up-Cycle is een van de trajecten waar deze jongeren eventueel naartoe doorverwezen kunnen worden.