Activiteit

Jazzfest Buurtconcert met het Nina Rompa Trio - De Buurtkringloop

zondag 16 juli 2023 , 17:00 - 18:00 uur
Illustration

Jazzfest Buurtconcert met het Nina Rompa Trio - De Buurtkringloop

Tijdens het tweede BuurtConcert van 2023 verwelkomt JazzFest Amsterdam zangeres en buurtbewoonster Nina Rompa en haar trio. Betoverende liedjes in een verrassende bezetting met zang, gitaar en klarinet - in de leukste kringloop van de Indische Buurt!
Kleurrijke, dromerige kamermuziek in een opvallende bezetting. Ze spelen eigen composities geworteld in de jazz, met invloeden uit moderne en klassieke muziek.
______
Nina Rompa (zang), Gijs Idema (gitaar) en Mo van der Does (klarinet) brengen kleurrijke, dromerige kamermuziek in een bijzondere bezetting. Hun composities zijn geworteld in de jazz, met invloeden uit moderne en klassieke muziek.
Gijs Idema en Nina Rompa speelden al jarenlang als duo en toen ze samen begonnen te componeren en arrangeren. Ze zochten naar een specifieke klankkleur en een verhaal om te vertellen, met een begin en een eind. Dat leverde stukken op die soms transparant, soms dubbelzinnig met elkaar verbonden zijn. In hun zoektocht vonden ze ook nog het ontbrekende stukje: met Mo van der Does op de klarinet is hun geluid echt compleet.

’’No imitation of foreign music, or obligated examples with exotic sounds, but sincere and independent music without unnecessary tricks’’ – Coen de Jonge, Jazzism

https://ninarompa.com 
https://jazzfestamsterdam.nlMinder weergeven
 

Dit buurtconcert is onderdeel van een concertreeks die door Jazzfest Amsterdam in regelmatige afstanden wordt geprogrammeerd op verschillende locaties in de Indische buurt.

Line up:
Nina Rompa (zang)
Gijs Idema (gitaar)
Mo van der Does (klarinet)


Locatie & tijd:
Zo 16 juli 2023
De Buurtkringloop
17:00 uur

Meer info
www.jazzfestamsterdam.nl  

Entree: vrije gift bij de deur

Dit JazzFest Buurtconcert is onderdeel van de concertreeks die JazzFest Amsterdam elk jaar op verschillende locaties in de Indische Buurt organiseert.

Locatie
De Buurtkringloop, Javastraat
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
vrije gift bij de deur
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: