Activiteit

De Vierde golf, Postpandemie dialogen

woensdag 10 november 2021 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

• Een lezing door Ewald Engelen, hoogleraar financiële geografie (UvA) en auteur van “Ontwaakt! Kom uit uw neoliberale sluimer” (2020). Is het virus neoliberaal? Wat zijn voorwaarden voor ene crisisbestendige democratie?
• Een referaat door Josette Daemen, promotie-onderzoeker politieke filosofie (Uni. Leiden): Links en de coronapas – Ogen op de bal, alstublieft
• Moderatie door Rosalie Smit, de Vierde Golf

=BESLOTEN BIJEENKOMST OP UITNODIGING= AANMELDING VERPLICHT=
NB: De avond is een zogenaamde ‘besloten bijeenkomst’, dus geen publiek debat. We nodigen daarom alleen gericht deelnemers uit den vragen je om vooraf (per kerende e-mail) je deelname te bevestigen via devierdegolf@protonmail.com

DE VIERDE GOLF is een collectief van leden uit verschillende linkse bewegingen. We pleiten voor een pandemiebestendige democratie die ook bestand is tegen volgende crises en voor een rechtsstaat die de verbinding tussen mensen waarborgt en geen mensen uitsluit.

We nodigen iedereen uit om ondanks de sterk uiteenlopende standpunten over de pandemie een vruchtbare discussie te blijven voeren. 

In een serie bijeenkomsten – de Postpandemie Dialogen – staan we stil bij de vraag: hoe ziet een pandemiebestendige democratie eruit? Hoe kunnen we de rechtsstaat versterken en crisisbestendig maken? Dit is de tweede bijeenkomst in de serie. De eerste bijeenkomst was op 30 juni in De Balie, met o.a. Marli Huijer.

Locatie
Jungle Amsterdam
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Gratis: vooraf (per kerende e-mail) je deelname te bevestigen via devierdegolf@protonmail.com
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: