Activiteit

Nieuwe Noten Amsterdam: Wiek Hijmans en Sjors van der Mark

zondag 21 november 2021 , 15:00 - 16:00 uur
Illustration

Double bill elektrische gitaarsolo's!
"Je leest een oude tekst, met je gitaar op schoot. De gitaar, waar je sinds je tienerjaren mee vergroeid bent geraakt. Heel veel héél diverse muziek mee hebt gespeeld en die is in je botten gaan zitten. En je visie op dit instrument komt er blijkbaar uit als een directe reflectie op die psalmteksten.” Zo beschrijft Wiek Hijmans het ontstaan van zijn 150 gitaarpsalmen voor gitaar solo.

Sjors van der Mark
Blooming (2012) – Samir Amarouch
Folded Lament (2020) – Sjors van der Mark & Frederik Croene

Gitarist Sjors van der Mark zoekt graag de grenzen op. Grenzen van hemzelf, de muziek en het instrument. Dit heeft zich ontwikkeld in een voorliefde voor hedendaagse muziek. Dit geeft ruimte voor experimenteren met geluid, techniek en muzikaliteit, met zowel de klassieke als elektrische gitaar.

Nieuwe Noten Amsterdam

De serie Nieuwe Noten Amsterdam biedt een podium aan hedendaagse kamermuziek én denkers van nu, waar (inter)nationale componisten premières laten horen en er gesprekken worden gevoerd met kenners uit de Nederlandse muziekwereld.

In het Plein Theater krijg je de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren, waarbij na afloop ruimte is om in gesprek te gaan met de uitvoerenden. De curatoren en hosts van deze serie zijn componist Aspasia Nasopoulou en basklarinettist Fie Schouten.

Locatie
Plein Theater
Kosten toelichting
€ 16 / Student/ CJP : €14 | Kunst (vak) student: €8 | Stadspas groene stip: €3,50
Deel dit: