Activiteit

Schrijfworkshop Korte Verhalen

Op zondag , 14:00 - 16:30 uur

Altijd al een kort verhaal willen schrijven, maar je weet niet hoe je dat aanpakt? Doe dan mee aan deze schrijfworkshop. Op drie zondag­middagen (26 juli, 2 en 16 augustus 2020) ga je aan je korte verhaal werken. Dat betekent veel korte verhalen lezen en vooral ook veel schrijven in een kleine groep in De Eester. Zo leer je al schrijvende meer over sterke openingszinnen, spanningsboog, drijfveren, personages, dialogen, show don’t tell, vertelperspectieven, etc. Ervaring niet nodig, wel plezier in schrijven. Aan het eind van de workshop dan een primeur: je eigen korte verhaal!
De workshop is bestemd voor iedereen die graag (fictie) schrijft en wordt gegeven door schrijfcoach Aafke Jochems. Sanne Fase (foto) van de Java Bookshop zal vertellen over haar liefde voor het korte verhaal en uiteenlopende verhalenbundels tippen die je zullen inspireren bij het schrijven.

Meer info over opzet en kosten in de Java Bookshop, mail info@javabookshop.nl of aafkejochems.nl.

Deelnemers over de schrijfworkshops van Aafke Jochems:
•    “Ik vind je workshop leuk en inspirerend. Ik had best wat eye-openers en het ‘doen’ blijkt toch het belangrijkste. Ook was ik verrast wat een kwaliteit de anderen produceerden.”
•    “Mijn allereerste korte verhaal. Wat een primeur!”
•    “Ik heb veel geleerd tijdens de workshop, en kijk en lees nu net even anders naar de boeken die ik lees.”

*De vorige schrijfworkshops vonden tussen onze boeken in de Java Bookshop plaats. Doordat de tafel in de winkel te krap is, verhuizen we deze zomer naar de ruime zaal van buurtcoöperatie De Eester, op loopafstand van de Java Bookshop. Daar kunnen we aan alle RIVM-richtlijnen voldoen.

Aafke Jochems is tekstschrijver, eindredacteur en reisjournalist, en geeft al jaren met plezier schrijfworkshops, ook in De Eester. 

Locatie
De Eester
Doelgroep
Alle volwassenen
bijzonderheden
Minimum aantal deelnemers: 5, maximum: 7.
start / einde
Gestart op zo 26 juli 2020. Beëindigd zo 16 augustus 2020
Illustration
 
Deel dit: