Activiteit

Yin Yoga & Twee Harten Meditatie les

Op donderdag , 20:30 - 21:45 uur

Yin Yoga is een uitermate meditatieve vorm van yoga en in deze les combineren we dat met het beoefenen van de twee harten Meditatie of een variant daarop. Fijn als je wilt leren mediteren en ervaren wat regelmatig oefenen voor je doet. Goed voor Body, Mind & Soul! 

Yoga is een bijzondere vorm van Yoga die zorgt voor souplesse, verhoogde vitaliteit en flexibiliteit.

Yin Yoga richt zich op het aanspreken van het bindweefsel en de diepere lagen in het lichaam. Van oorsprong is het beoefenen van yoga houdingen (asanas) bedoeld om het lichaam voor te bereiden op meditatie. Om voor langere tijd in de meditatiehouding te zijn is het nodig dat je lichaam tot op een diep niveau soepel en flexibel is. Yin yoga richt zich op het bindweefsel, de gewrichten, banden, botten en pezen en niet zozeer op de spieren en heeft, doordat je geruime tijd in iedere houding blijft, een diepgaande werking op het lichaam.

De Yin Yoga is daarom een mooie aanvulling op dynamische yogastijlen en sporten, die vaak een yang- energie hebben. Yin Yoga leert je in je lichaam te zijn en naar binnen te keren: “We gebruiken niet ons lichaam om in een houding te komen, we gebruiken de houding om in ons lichaam te komen”.

Geschikt voor iedereen met of zonder yoga ervaring. Yin yoga is heel fijn als je wat ouder bent en je jezelf op een zachte manier soepel wilt houden en maken. Na iedere les is er een heerlijk kopje Yogi-thee.

Er is een tienrittenkaart voor 120 euro verkrijgbaar voor als je vaker wilt meedoen. Een losse les is 15 euro.

Locatie
De Eester
Doelgroep
Alle volwassenen
start / einde
Gestart op do 6 juli 2017. Beëindigd do 31 december 2020
Illustration
 
Deel dit: