Activiteit

Indische Buurt krijgt pratende prullenbakken

donderdag 12 juli 2018 , 15:00 - 16:00 uur

Kom naar de feestelijke opening op donderdag 12 juli, vanaf 15.00 uur, Batjanstraat 66, amsterdam Oost

Op drie locaties komen pratende prullenbakken. Wie zijn afval in een van deze bakken gooit, krijgt een verrassend complimentje of andere positieve reactie.

Hoe de prullenbak werkt, kan iedereen zien, horen én uitproberen op donderdag 12 juli
Dan onthullen Elke Heidrich, directeur Wonen van Eigen Haard, en Riny de Jonge, manager Beheer Openbare Ruimte Schoon van de gemeente, de eerste pratende prullenbak in de Batjanstraat. We maken er een feestje van met limonade, muziek van de BatjanBuren en de Kids van Oost, en leerlingen van basisschool De Waaier brengen samen met Rachid van PleinGames een speciale rap over afval ten gehore. Iedereen is welkom!

Creatief tegen zwerfafval
De gemeente Amsterdam zoekt samen met partners in de buurt naar creatieve manieren om zwerfafval tegen te gaan. Doel van de pratende prullenbakken is om bewoners en bezoekers te stimuleren hun afval niet op straat, maar in de bak te gooien, en zo zwerfafval op straat en in de binnentuinen te voorkomen. Er komen in totaal drie pratende prullenbakken in de Indische Buurt; de andere twee komen op het Makassarplein en het Sumatraplantsoen. Als de bakken effectief blijken, zullen ze op meer locaties worden toegepast.

De pratende prullenbakken zijn een idee van woningcorporatie Eigen Haard en stadsdeel Oost en zijn ontwikkeld in samenwerking met de firma Grijsen Park- en Straatdesign.

Locatie
Op straat voor de Batjanzaal
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: