Activiteit

Fietsen voor Jordanië

donderdag 21 december 2017 , 12:30 - 12:45 uur

Amsterdam is rijk aan fietsen. Deze overvloed zorgt er ook voor dat er fietsen verweesd achterblijven en uiteindelijk bij het gemeentelijke depot terecht komen. Daar staan ze samen met vele honderden andere fietsen eenzaam te wezen. In 2017 zijn in Veranders een project begonnen om deze fietsen weer op te knappen en als ze eenmaal weer gered zijn en gereed om ze dan naar de vluchtelingenkampen in Jordanie te sturen. Het repareren van de fietsen gebeurt door statushouders die zo iets leren wat voor Amsterdammers net zo normaal zou moeten zijn als zwemmen, namelijk het repareren van je fiets. 

Voor de deuren van ons pand op de Zeeburgerdijk 265 staat nu een grote zeecontainer. Morgen - donderdag de 21ste - gaan daar de laatste fietsen in. Dat is een momentje om bij stil te staan en een beetje te vieren. Tensloten is het niet niks als je zo'n 200 fietsen gered hebt van de eenzaamheid en ze een nieuw leven krijgen in Jordanie. Het project doen we als Veranders samen met de gemeente Amsterdam en de VNG. We hebben Rik Vermin (bestuurscommissie stadsdeel Oost) bereid gevonden om donderdag rond 1230 uur een van de laatste fietsen feestelijk in de container te laden.

 

 

Locatie
Zeeburgerdijk 265
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Pierre Mehlkopf

do 21 december 2017 20:06
vandaag zijn 203 fietsen in de container gezet. Rik Vermin had de eer om de laatste fiets in te laden. De fietsen gaan nu naar vluchtelingenkampen in Jordanië. Veranders start eind januari met nieuwe cursussen fietsreparatie.