Activiteit

Wetenschap in de Wijk: over Kleurenblindheid diversiteitsbeleid.

dinsdag 19 september 2017 , 19:00 uur

Elke derde dinsdagavond van de maand komt een wetenschapper op bezoek die in gewone taal een bekend onderwerp bespreekt. De achttiende lezing  vindt plaats op dinsdag 19 september om 19.30 uur door dr. Joep Hofhuis Universitair Docent Interculturele Communicatie in Organisaties aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, over Kleurenblindheid diversiteitsbeleid.

“Wij kijken niet naar iemands achtergrond, enkel naar kwaliteiten.” Of: “Geslacht, huidskleur, of leeftijd doen er niet toe, bij ons wordt iedereen beoordeeld op zijn prestaties.” Dit soort uitspraken zien we de laatste jaren overal terug. In het bedrijfsleven, in de publieke sector en in de politiek wordt steeds vaker ingezet op ‘kleurenblind’ van het diversiteitsbeleid. De gedachte erachter is dat als we iedereen gelijk behandelen, dat iedereen ook gelijke kansen heeft.

Maar klopt die aanname wel? En voor wie is dit beleid nu eigenlijk het meest gunstig? Aan de hand van bevindingen uit wetenschappelijk onderzoek bespreken we de voors en tegens van kleurenblind denken op de werkvloer.

De inloop is om 19:00 en om 19:30 begint de lezing.

Ben jij ook erbij? Kom dan naar de Meevaart, Balistraat 48-A, 1094 JN, Amsterdam.

De entree is gratis en we zorgen voor een klein hapje. Je bent van harte welkom!

Locatie
De Meevaart
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: