Activiteit

1e KennisAtelier Duurzaam Indische Buurt

woensdag 10 mei 2017 , 19:30 - 10:00 uur

KOM MEEPRATEN BIJ HET KENNISATELIER DUURZAAM INDISCHE BUURT OP 10 MEI IN DE ARCHIPEL

Er is iets met onze planeet, het klimaat en onze milieu aan de hand en deze problemen gaan zichzelf niet oplossen. Als Amsterdammers en bewoners van de Indische Buurt kunnen wij veel meer doen om onze buurt en onze stad groen, duurzaam en leefbaar te houden; ook voor toekomstige generaties.
Er zijn veel buurtbewoners die zich zorgen maken over het klimaat en onze milieu maar weten niet zo goed wat zij kunnen doen, hoe, waar en met wie. De KennisAteliers geeft ons de gelegenheid gelijkgezinden te ontmoeten, ideeën en informatie uit te wisselen en samen na te denken over welke prioriteiten en uitdagingen in de buurt ons te wachten staan.
In de komende jaren gaat er veel veranderen; fossiele brandstof wordt uitgefaseerd, Amsterdam wordt gasloos in 2050, wij moeten veel meer schone, duurzame energie opwekken en Amsterdammers moeten minder afval produceren en beter hun afval scheiden. Alle kleine beetjes helpen; elke watt stroom, elke joule energie, elke liter water en elke kilo afval.
Wij moeten ook goed nadenken over hoe wij meer buurtbewoners hierbij kunnen betrekken en bewuster maken van de gevolgen van onze huidige gedrag. Met zoveel diversiteit in de Indische Buurt is dit wellicht de grootste uidaging.

Als je geeft om onze buurt en onze planeet, kom dan meepraten op woensdag 10 mei 20.00 uur in Buurthuis Archipel, Makassarplein 1 (inloop 19.30). Meer informatie en aanmelden via Whats App 0623690152 / of Facebook

Like en volg Netwerk Duurzaam Oost om op de hoogte te blijven.

Locatie
Archipel
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: