Activiteit

Brandweerboeken voor de kinderen van As-Siddieq school

donderdag 6 april 2017 , 13:30 - 14:30 uur

Stichting "Ieder Kind een eigen Boek" gaat op 6 april 2017 om 13.30 uur bijzondere boeken uitdelen aan de leerlingen van As-Siddieq school in de Indische Buurt. Het kinderboek “Brand in Chocoladestad” wekt leesinteresse bij kinderen op omdat het gepersonaliseerd is. Ieder kind krijgt een boek met zijn eigen naam in het verhaal. En het gebeurt niet zomaar! Omdat de boeken over brandpreventie gaan, ontvangen kinderen de boeken uit handen van echte brandweermannen! Zo worden de kinderen gestimuleerd om te lezen en leren ze bovendien hoe ze brand kunnen voorkomen en wat ze moeten doen in geval van brand.

Dit initiatief is gestart in 2008 door bewoners die vonden dat de kinderen meer zouden moeten lezen. Inmiddels is de stichting actief in heel Nederland. Brandweer Amsterdam-Amstelland werkt nauw samen met de stichting en geeft brandvoorlichting op alle basisscholen.

Vind je het leuk om als vrijwilliger mee te helpen bij de stichting? Kom dan een kijkje nemen bij de As-Siddieq school op donderdag 6 april om 13.30 uur. Je kunt ons ook e-mailen via info@geefeenkinderboek.nl.

Locatie
Basisschool As-Siddieq
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Stichting ontvangt donaties en sponsoring om dit project te kunnen uitvoeren.
Leeftijd
Vanaf 6 t/m 9 jaar
Thema
VeiligheidLezen, educatie
Illustration
 
Deel dit: