Activiteit

Bijeenkomst Buurtschouders

donderdag 16 februari 2017 , 19:00 uur

Buurtschouders zijn mensen die de buurt kennen en die door de buurt gekend worden. En aan de andere kant zijn het mensen die bereid zijn om hun schouders er onder te zetten, om iets extra’s te doen voor hun buren en daarmee voor de buurt.

Buurtschouders zijn nodig omdat elk jaar opnieuw blijkt dat we mensen in onze omgeving over het hoofd worden gezien. Dat er mensen zorg nodig hadden, maar niet hebben gekregen, dat ze hulp hebben gevraagd, maar niet zijn gehoord. Of dat ze gewoon geen signaal hebben gegeven, terwijl er wel ingrijpen nodig was. Buurtschouders doen iets aan het onrecht.

Zie je jezelf als een van de buurtschouders meld je dan aan door een mail te sturen naar: Buurtschouders@hotmail.com of door het gewoon even te vertellen aan Sacha, Malika of Pierre. Ken je iemand waarvan je vindt dat deze een goede buurtschouder zou zijn, praat dan met hem of haar en vraag of je de naam mag doorgeven. Dan nemen we contact op.

Tijdens deze 2e bijeenkomst van Buurtschouders denken we verder na over wat buurtschouders precies zijn en bespreken we aan de hand van voorbeelden wat we nodig hebben om een goede buurtschouder te kunnen zijn.

Locatie
Archipel
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: