Activiteit

Aftrap 'Buurtschouders'

donderdag 19 januari 2017 , 19:00 uur

 Aftrap Buurtschouders op donderdag 19 januari 19:00u bij Batavia

Wat zijn buurtschouders?

We weten het nog niet heel erg precies. Buurtschouders is een nieuw bedacht woord. Maar we hebben er wel een idee bij. Het gaat aan de ene kant om mensen die de buurt kennen en die door de buurt gekend worden. En aan de andere kant om mensen die bereid zijn om hun schouders er onder te zetten, om iets extra’s te doen voor hun buren en daarmee voor de buurt.

Buurtschouders mag dan een nieuw woord zijn, dat betekent niet dat de mensen die we nu zo noemen, nog niet bestaan. Kijk maar eens rond in de omgeving, in je kennissenkring. Waarschijnlijk ken je wel meer dan één mens die deze naam waard is. En als je in de spiegel kijkt, zie je er misschien nog eentje. 

Waarom buurtschouders?

Buurtschouders zijn nodig omdat elk jaar opnieuw blijkt dat we mensen in onze omgeving over het hoofd hebben gezien. Dat er mensen zorg nodig hadden, maar niet hebben gekregen, dat ze hulp hebben gevraagd, maar niet zijn gehoord. Of dat ze gewoon geen signaal hebben gegeven, terwijl er wel ingrijpen nodig was. 

Wat willen we doen:

a.     we willen een stevig netwerk gaan bouwen van mensen die de rol van buurtschouder waar maken.
b.     we willen hen gaan trainen en ondersteunen, maar ook een plek bieden waar ze ervaringen kunnen uitwisselen.
c.     we willen antwoord gaan geven op de vraag hoe om te gaan met de officiële instellingen, maar ook hoe de privacy te beschermen van onze buren.

Op 19 januari (bij Batavia, Tidorestraat 107) gaan we hierover graag het gesprek aan met elkaar. Hoe moeten we dit aanpakken? Waar beginnen we en wie hebben we nodig?

Locatie
Batavia
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: