Activiteit

Super Sint Maarten 2016 in de Indische Buurt op 11 November

vrijdag 11 november 2016 , 17:00 - 21:00 uur

Super Sint Maarten optocht betovert Indische en Dapperbuurt met Buurtdiner en Parade!

In de vroege avond van 11 november zal er voor de zesde keer een uitbundige Sint Maarten parade Amsterdam Oost doorkruizen. Voorafgaand aan de optocht kan er samen worden gegeten tijdens het Soeper Sint Maarten Diner. Om 19.00 vertrekt er vanaf hrt Ambonplein een prachtige stoet door in de Indische Buurt. Op de Javastraat voegt er zich vanuit de Dapperbuurt een tweede stoet bij zodat er een grote feestelijke optocht door Oost trekt.

Twee optochten

Op de avond van 11 november zullen er twee Sint Maarten optochten plaatsvinden.

- Het eerste deel van de optocht vertrekt vanuit de Indische Buurt. De parade wordt versierd met lampions, poppen, kostuums en muziek van onder andere de Kids van Oost, Michael Vatcher band en de IJburgfanfare.

De bedoeling is buurtbewoners en kinderen samen te laten paraderen; iedereen, van jong tot oud; kind, jongeren, ouder, opa, oma, is welkom om zich aan te sluiten bij de optocht. Er wordt op woensdag 11 november om 18.45 verzameld op het Ambonplein.

- In de Dapperbuurt verzamelt er om 18.45 een tweede optocht. Zij haken aan bij de Indische buurtoptocht op de Javastraat onder begeleiding van de muziek van de ACCU fanfare. Als een grote stoet zullen we dan langs het Makassarplein en Sumatraplantsoen paraderen richting de gezamenlijke afsluiting op het het Ambonplein. Kinderen lopen daarna onder begeleiding van hun ouders weer terug naar huis.

Soeper Sint Maarten 

Sint Maarten is een feest dat zich tegenwoordig vormt rondom het ophalen van snoep, oorspronkelijk was het een feest van het delen. Wij willen met deze optochten het Sint Maarten feest een nieuwe traditie meegeven; een van licht, warmte en plezier in sprookjessfeer.

Ook vindt er voorafgaand aan de optocht voor de derde keer een burendiner plaats, ditmaal wederom in de BatjanBuren op Batjanstraat 68. We noemen het dit jaar Soeper Sint Maarten omdat we allerlei soepen van over de hele wereld serveren. 

Via de website VoorJeBuurt.nl kan er een kaartje worden gekocht voor het Soeper Sint Maarten diner op 11 november. Ook binnen het buurtdiner staat het delen centraal, als je een kaartje koopt voor het diner koop je niet alleen een diner voor jezelf maar ook voor een buurtgenoot die het niet zo breed heeft. We zullen dus eerst samen eten en aansluitend vieren we samen Sint Maarten!

Hierbij willen we iedereen uitnodigen om mee te komen doen met Super Sint Maarten 2016! Dans en zing mee in de optocht, kom van te voren bouwen aan lampions en lichtobjecten of kook een pan soep voor tijdens Soeper Sint Maarten. We zijn altijd op zoek naar enthousiastelingen en vrijwilligers die bij willen dragen aan dit bijzondere project!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Pretvormer via pretvormer@gmail.com of met stichting ACCU via info@stichtingaccu.nl

 

Locatie
Ambonplein
Kosten
Gratis
bijzonderheden
Gaat definitief door!
Deel dit: