Activiteit

BankjesDag Amsterdam Oost

zondag 28 augustus 2016 , 14:00 - 17:00 uur

Samen delen we de stoep. We wonen hier met zijn allen in de straten van Amsterdam Oost: gelovig en ongelovig, jong en oud, homo en hetero, in alle kleuren. Het Bankjescollectief vindt het belangrijk om diversiteit te vieren en saamhorigheid te bevorderen. Waar kan dat beter dan op de stoep, samen op een bankje!

De komende maanden worden er twee BankjesDagen georganiseerd in Amsterdam Oost: zondag 28 augustus en zondag 18 september. Op deze dagen wordt er collectief gezeten, gepraat, geluisterd, gedronken, gespeeld, gegeten, gebreid en muziek gemaakt rondom de geopende bankjes van buurtbewoners.

Je kunt op deze dag je bank naar buiten slepen. Of zelf een bankje timmeren. Of een bestaand bankje gebruiken, tuinstoelen of een kleedje. Je hoeft geen groots buurtfeest te organiseren, het belangrijkst is dat iedereen welkom is bij jou op de stoep. Je buren, voorbijgangers. Voor een bakkie koffie of thee, een glas limonade of een luisterend oor.

Het is leuk als je bankje een thema heeft. Zo kun je bijvoorbeeld je hobby delen met je buren. Of je organisatie promoten. Je buren eindelijk eens jouw zelfgeschreven gedichten voorlezen, een danspasje leren, de nieuwste buurtroddels doornemen, recepten uitwisselen, samen breien of haken, samen muziek luisteren of een taartje bakken en uitdelen.

Open jij ook je bankje op BankjesDag 28 augustus (of ken je mensen in Amsterdam Oost die dit leuk zouden vinden?) en word je zo onderdeel van de BankjesRoute Amsterdam Oost? Meld je aan op http://www.bankjescollectief.nl/nl/join/

Voor de eerste aanmeldingen zijn er leuke kleedjes, en er zijn posters en flyers om je bankje te promoten!

Tot bankjes!

Locatie
In heel Amsterdam Oost kunnen bankjes geopend worden!
Kosten
Gratis
Illustration
 
Deel dit: