Bericht

EC-O, LEERWERKBEDRIJF MEEVAART GESTART MET NIEUW LESJAAR!

Geplaatst op 22 oktober 2020, 13:43 uur

Ook in deze bijzonder corona periode zijn we blij te kunnen melden dat we gestart zijn met wel 4 lesgroepen.
We hebben net als vorig jaar de Entree opleiding mbo1 en de opleiding Diensteverlening mbo2 (eerste en tweede jaar) en zijn dit jaar gestart met de nieuwe opleiding Oriënterend jaar mbo2. Binnen de Oriënterend opleiding leren de studenten in het eerste jaar Nederlands, Burgerschap, Rekenen en Administratie.

We bedanken Stichting Doen voor de kans die ze ons hebben geboden om met dit project te starten. Daarnaast dank aan WPI/ Gemeente Amsterdam en het stadsdeel Oost en RVO/ Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Ook zijn we erg blij met onze samenwerkingspartners waar de studenten hun geleerde vaardigheden in de praktijk kunnen brengen in de vorm van een stage.

De eerstejaars studenten dienstverlening mbo2 en Oriënterend mbo2 zijn gestart met hun stage bij de volgende bedrijven, zij worden begeleid door een leermeester vanuit EC-O/ Leerwerkbedrijf Meevaart:

We werken hiervoor samen met: St. Buurthulp Oost, Regenboog groep, Stayokay, De Meevaart, IBuurtBalie, Cybersoek en EC-O/ leer werkbedrijf Meevaart.

De tweedejaars studenten diensteverlening zijn begonnen aan hun externe stage, de volgende bedrijven: Flevohuis, ZGAO Amsterdam, KDV De kleine roos, KDV Oase, Zonnehuis Amstelveen, Stichting de Blije Buren, De Gooyer, Cordaan, Stichting de Blij bij, Ziekenhuis Amstelland, Orion College Noord,  De Indische buurtschool, Zonnehuis Amstelveen en de Dappere dames

We zijn dankbaar dat we mogen samenwerken met zoveel mooie stagebedrijven in Amsterdam Oost en daarbuiten.

En zijn ook het Project IB Kansrijker van Samen Vooruit dankbaar voor het leveren van vertrouwenspersonen die de studenten kunnen ondersteunen.

Natuurlijk zijn we ook zeer verheugd over onze samenwerking met ROC Top en het Regio College Zaandam, die de lessen voor onze studenten verzorgen.

Binnen de huidige coronamaatregelen, was het een uitdaging om een geschikte leslocatie te vinden voor al onze lesgroepen. De Meevaart, De Indische Buurtschool en Conferentiecentrum IIRE en Stayokay hebben hun deuren voor ons geopend en ons een goede plek geboden om de lessen in te geven. Waarvoor dank.

Het is fijn deze opleidingen samen verder te kunnen ontwikkelen met de stuurgroep EC-O, die ons ondersteunen en adviseren. In de stuurgroep zitten vertegenwoordigers van WPI, Gemeente Amsterdam, stadsdeel oost, stichting Meevaart en Samen Vooruit.     

Illustration
 
Deel dit: