Update

Update bij Herinrichting Sumatraplantsoen

Geplaatst op 5 februari 2020, 10:01 uur
Project volgens planning

Afgelopen half jaar zijn de gesprekken met bewoners doorgegaan. Er zijn 4 werkgroepen gestart met professionals en buurtbewoners die meedenken over de toekomst van het plantsoen. Dat zijn de werkgroepen:
1. Veilig spelen; deze groep denkt na over het spelen op het plein. Waar moeten de speelplekken komen en hoe moeten die eruit zien. Hoe zorgen we ervoor dat deze speelplekken veilig zijn en niet voor veel overlast zorgen.
2. Groen en grijs; deze groep denkt na over de inrichting op het plantsoen en dan gaat het hier over het groen en de verharding.
3. Kiokee; dit gaat over een mogelijke 'kiosk' op het plein of moet er een voorziening komen waar speelgoed opgeslagen kan worden. Deze groep denkt vooral na over welke activiteiten zijn er gewenst op het plein en wat is hiervoor nodig.
4. Programmering; deze groep denkt na over hoe zorgen we dat het plein ook levendig wordt en blijft en hoe zorgen we dat er verschillende doelgroepen gebruik maken van het plein. Wat is hiervoor nodig naast een goed inrichitng aan activiteiten.

Naast deze werkgroepen zijn er ook een aantal grote bijeenkomsten en participatiemomenten georganiseerd.
Op 13 september is er een buurtfeestje georganiseerd, op 29 oktober was in basisschool Al Jawhara een avond die vooral ging over de veiligheid in de buurt en op 2 december hebben de verschillende werkgroepen de hele dag op het Sumatraplantsoen gestaan om met bewoners te praten.
Al deze momenten, de enquĂȘte en de losse gesprekken in de buurt hebben heel veel informatie opgeleverd. Deze informatie is input voor de nota van uitgangspunten die momenteel wordt opgesteld. In april 2020 zal er een grote bewonersbijeenkomst georganiseerd worden om samen met bewoners te gaan ontwerpen.

Deel dit: