Update

Update bij Aandacht voor (psychisch) kwetsbare bewoners

Geplaatst op 17 januari 2020, 09:59 uur
Project volgens planning
Er komen steeds meer vragen uit het veld over de toenemende (GGZ-)problematiek in Oost. Men maakt zich zorgen, voelt zich onveilig, weet niet hoe gedrag/signalen ingeschat/herkend kunnen worden, is onzeker hoe hier mee om te gaan en waar naar toe te verwijzen. Daarom heeft stadsdeel Oost de handen ineen geslagen en verschillende workshops voor vrijwilligers en professionals georganiseerd i.s.m. met de wijktafels. In de periode van oktober t/m december 2019 hebben vier interactieve workshops plaatsgevonden in Watergraafmeer, Indische Buurt, Oosterparkbuurt/Transvaal en Dapperbuurt.
Arkin heeft deze workshops in samenwerking met team Ed, GGD Vangnet en Advies, Arkin Zorgtoeleiding en GGZ-coaches geleid. De inhoud van de workshops bestond o.a. uit:

• Wat verstaan we onder verward gedrag.
• Praktijkvoorbeelden plenair bespreken.
• Routing naar hulp en ondersteuningsmogelijkheden.

Verder zal op 27 februari 2020 van 18:30-20:30 uur in de Kraaipan een theaterbijeenkomst voor bewoners plaatsvinden. Het doel is om via theater met bewoners in gesprek te gaan over psychische kwetsbaarheid.
Dus wat doe je als een vriend of de buurman schreeuwend over straat loopt, zich steeds somber voelt of al een paar dagen de gordijnen dicht heeft?
Je maakt je zorgen en wilt graag helpen, maar je weet niet hoe? Deze bijeenkomst zal bewoners handvatten geven om het gesprek aan te kunnen gaan.
Documenten
Deel dit: