Bericht

Indische Buurt Kansrijker | Vertouwenspersonen zijn de sleutel!

Geplaatst op 10 september 2019, 15:12 uur

In het najaar start Samen Vooruit met een training voor vertrouwenspersonen die nu al hulp bieden aan huishoudens die leven in armoede.  In de Indische Buurt zijn veel mensen die zich belangeloos inzetten voor hun buren. Ze gaan mee naar afspraken, helpen bij het lezen van post, zoeken regelingen uit en ondersteunen waar nodig.

Juist deze mensen wil Samen Vooruit ondersteunen zodat zei zich nog beter kunnen inzetten en de huishoudens die ze helpen beter te begeleiden.
De training wordt ontwikkeld door de Vrijwilligers Academie in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam.
Naast een training om nog beter om te gaan met de complexe problemen waar veel mensen in de buurt mee kampen, pleit Samen Vooruit deze vertrouwenspersonen ook te belonen voor hun inzet. Hierover zijn momenteel gesprekken gaande met de gemeente.

Veel mensen zien door de bomen het bos niet meet door de complexiteit aan instanties, organisaties en regels en mensen waar ze me te maken krijgen. Een vertrouwenspersoon kan ze hierbij helpen en is iemand die zich voor langere tijd aan een huishouden committeert en met diverse zaken kan helpen.

Meer weten over de training vertrouwenspersoon? Stuur dan een mail naar info@samenvooruit.amsterdam

Illustration
 
Deel dit: