Update

Update bij Herinrichting Sumatraplantsoen

Geplaatst op 2 juli 2019, 10:57 uur
Project volgens planning
Het is belangrijk dat het een plein wordt waar iedereen zich thuis voelt en graag is. Daarom voeren we op en rond het plein gesprekken met buurtbewoners, bezoekers, ondernemers en instellingen in de buurt om te horen wat ze van het plein vinden en wat ze ermee zouden willen. Wat zijn fijne plekken op het plein en welke plekken moeten worden veranderd?
We maken als gemeente nog geen plannen en ontwerpen. We willen eerst weten wat iedereen die bij het plein betrokken is, van het plein vindt en ermee zou willen.
Na de zomer van 2019 nodigen we alle bewoners, omwonenden, ondernemers en bezoekers op en rond het plein uit om samen om alles te bespreken. Denk aan ideeën, signalen, aandachtspunten en gevoelens voor en over het Sumatraplantsoen.
We gaan hierbij praten over de functies die gewenst zijn voor plantsoen, denk aan ontmoeten, sporten en bewegen, tuinieren, veiligheid. Zo halen we alle ideeën over activiteiten en inrichting op en maken we samen een ‘nota van uitgangspunten’ waar we het samen over eens zijn.

In de nota van uitgangspunten worden de technische, ruimtelijke, beleidsmatige en financiële randvoorwaarden voor herinrichting meegenomen. In dit bestuurlijke document komen ook verschillende suggesties voor ontwerpscenario’s te staan.
Aan het eind van het jaar leggen we de Nota van Uitgangspunten voor aan het dagelijks bestuur van stadsdeel Oost. Als het stadsdeelbestuur de Nota formeel heeft vastgesteld, begint de ontwerpen van de gemeente we met het tekenen van het ontwerp, op basis van de Nota van uitgangspunten. Ook hier kunt u over meedenken. Daar hoort u dan tegen die tijd meer over.

Het gaat dus om een langdurig project. Als alles loopt volgens plan en naar tevredenheid van alle bewoners en betrokkenen, kunnen we in 2021 beginnen met de uitvoering van de herinrichting van het Sumatraplantsoen.
Deel dit: