Bericht

Atelier K&K is zwanger

Geplaatst op 26 november 2018, 15:02 uur

Gemeenschapsvorming in de buurt moet je niet alleen overlaten aan de kerk, de moskee, groepen die zich organiseren per nationaliteit…

In de Indische Buurt in Amsterdam Oost geeft Atelier K&K bewust vorm aan de buurtgemeenschap. Onze deelnemers verschillen van geloofsovertuiging, nationaliteit, politieke overtuiging en geaardheid . Zij geven elkaar de ruimte om te zijn wie ze zijn. Zij zijn er zich van bewust dat problemen als eenzaamheid en armoede alleen maar dragelijk worden door samen aan oplossingen te werken in de eigen leefomgeving.

Het enige wat mensen hebben die geen cent te makken hebben, is hun arbeid. Wij willen dan ook dat ‘arbeid ‘ naar waarde wordt geschat door de overheid, niet alleen in woorden maar ook in daden. Arbeid moet betaald worden. Niemand mag gedwongen worden om zonder loon te werken. Het is een vorm van uitsluiting omdat mensen steeds minder mee kunnen doen in de maatschappij.

Atelier K&K wil zich verder kunnen ontwikkelen, willen wij gezien worden als een welzijnsorganisatie die in buurtgericht, procesmatig groepswerk is gespecialiseerd . Wij werken met vakkrachten die eindverantwoordelijkheid kunnen dragen en die vrijwilligers inspireren om zich verder te ontwikkelen. Ons motto: een goede buur is beter dan een verre vriend en oude bomen mag je niet verplanten.

Op 14 juli 2019 bestaat Atelier K&K 10 jaar.

10 jaar strijd tegen eenzaamheid en armoede. Wij groeien en zijn succesvol .107 buurtbewoners zijn actief in de groepen van Atelier K&K. 95% zijn kansarm en kunnen zonder Atelier K&K hun talenten niet ontplooien.

Wij willen dat welzijnswerk zich veel meer gaat specialiseren in groepswerk en absoluut meer prioriteit legt bij de uitvoering van het werk t.b.v. de kansarmen. Atelier K&K neemt dan ook het initiatief om een nieuwe welzijnsorganisatie in het leven te roepen gericht op de Dapperbuurt en de Indische Buurt in Amsterdam Oost. Deze twee buurten zijn voor de bevolking nauw verbonden. Haar naam wordt: Stichting Welzijn Dapper Indische Buurt.

Dapper IB wil de overheid helpen om haar prioriteiten om te zetten in concrete activiteiten voor en door kansarmen door daar te zijn waar nodig.

Het komende half jaar gaan wij verder werken aan een breed ondersteuningsnetwerk voor de nieuwe stichting Welzijn Dapper IB.

  

Mieke Maes van Atelier K&K

amtomaes@gmail.com

Deel dit: