Update

Update bij Beweegstimulering jonge kinderen (en hun ouders) en inzet voor Jump-in

Geplaatst op 8 augustus 2018, 16:03 uur
Project volgens planning

Project: Beweegstimulering jonge kinderen (en hun ouders) en inzet voor Jump-in
Inspanning geleverd

In de maanden februari t/m april is er een wijkactiviteit kleutergym georganiseerd in de JPCoenschool, gymzaal Balistraat. Voor deze activiteit is ook de stadspas ingezet (50% korting op de activiteit). De activiteit heeft plaats gevonden op de woensdagmiddag van 1415-1515 uur.
Voor de allerkleinsten is op dezelfde locatie Nijntje Beweegdiploma aangeboden, lessen voor ouder en kind. Kinderen van 2 tot 4 jaar. In oktober 2017 is deze activiteit gestart tot en met eind maart 2018 (20 lessen totaal). Met 7 kinderen gestart en 4 kinderen hebben de reeks afgemaakt.

Nijntje Beweegdiploma is ook ingezet op de AlJawhara school , groep 1 en 2. Gestart eind januari, en op 11 juli hebben 11 kinderen het Nijntje Beweegdiploma in ontvangst genomen. Bij deze activiteit hebben twee buurtbewoners stage gelopen, zij volgden de workshops Buurtsportleider 6 min. Eind september is er een nieuwe groep gestart. 12 leerlingen uit groep 2. In februari 2019 nemen zij het beweegdiploma in ontvangst.

Op 3 ochtenden in de zomervakantie/augustus organiseerden we in samenwerking met Monkey Moves een vakantieactiviteit voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De kinderen konden samen met papa of mama meedoen aan de Monkey Moves peuterjungle! Lekker samen bewegen in de vakantie, jeugdland ontdekken en kennismaken met Multisport. Op 22, 29 en 31 augustus van 10-11 uur. Tevens promotie van de  peuterlessen die in september van start zijn gegaan. Een goede opkomst van gemiddeld 12 kinderen per ochtend.

In september is er een lessenreeks (10 weken) Multisport voor ouder en kind van start gegaan. In samenwerking met aanbieder Monkey Moves. Locatie: De Indische Buurtschool, gymzaal Balistraat 79. Leeftijd: 2 tot 4 jaar. Dinsdag van 1545-1630 uur. 12 kinderen bereikt. Er is een samenwerking gezocht met aanbieder Monkey Movens> beweegaanbod in Amsterdam/Oost (MKC de Amstel). Met interesse om een nieuwe locatie te starten in de Indische Buurt. Vanaf januari 2019 neemt de aanbieder de activiteit over van Sportstimulering. Een waardevolle aanvulling op het beweegaanbod in de Indische Buurt. Met lessen voor 1,5 tot 4 jaar en kinderen van 4 t/m 6 jaar op dindsdagmiddag. Met Stadspas gratis deelname.

Deel dit: